Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
573
Denizcilik Genel kategorisinde Miço
İyi günler Kaptanım. Allah selamet versin. Dgs sınavına hazırlanıyorum hedefim lisansa tamamlamak .Sorum şu olacak hazırlık sınıfı okumasam bir sorun olur mu? Ehliyetimle alakalı bir sıkıntı çıkar mı? Hazırlık sınıfı okumak yerine ingilizce kursuna gidip ingilizce öğrenmeye çalışacağım. Hazırlık sınıfı okumadan mezun olursam ne gibi bir sıkıntı olur? Ehliyetim yine uzakyol olur mu? Teşekkür ederim

1 cevap

+1 oy
Bilgin Denizci
Gireceğin Uzakyol Vardiya Zabiti sınavı ile beraber YDS(Yabancı Dil Sınavı) geçerli not alman gerekmekte. Fakültelerde hazırlık muafiyeti için sınav yapılmakta eğer muafiyet sınavını geçersen hazırlık okumazsın.
Miço
Yani eğer hazırlık okursam yds den muaf oluyorum. Okumaz isem yds den gerekli puanı alıp geçmem lazım. Doğru anladım değil mi?
Bilgin Denizci
YDS'den muafiyetin kalkmıyor fakülte okuyanlar için de YDS zorunlu terfilerde, muafiyet sınavı sadece hazırlık sınıfından muaf olmanı sağlar.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
+1 oy
0 cevap
31 Temmuz 2023 Denizcilik Genel kategorisinde gökay Acemi Denizci sordu
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

10 Online
0 Uye ve 10 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 17502
Dunku Ziyaretler : 3375
Tum Ziyaretciler : 16904228
...