Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
467
Denizcilik Genel kategorisinde Miço
ben astım hastasıyım çarkçı olmak istiyorum bu işi yapanılırmıyım veya guvertede çalışabilirmiyim

2 Cevap

0 oy
Usta Denizci
Türkiye'de 6 milyon astım hastası var. Astımın boyutu bile önemli. Hudut doktoruna sormalısın. Ya da "gemiadamı sağlık belgesi"ni almayı dene, veriyorlarsa sorun yok.
0 oy
Bilgin Denizci

Öncelikle doktora danışmalısın. Astım gibi ciddi hastalıklar seyirde ilaç eksikliğinden hayatını etkileyebileceği için hatta ölüme yol açacağından dolayı rapor alman zor. Makine dairesi gibi çok sıcak ve nemli havanın bulunduğu yerde nefes bile alamayabilirsin.

f) Larenx ve trekea'nın nefes almaya engel olan hastalıkları bulunan kişilere "Gemiadamları Sağlık Raporları" verilmez; gemiadamı olarak çalışanların denizde çalışmalarına müsaade edilmez.

Miço
nolur ama nolur bu sorumada cevap verın ben 6 sene lisansli kaleçilik yaptım halada devam edıyorum büyük sahlarda oynadım küçükken aslımım benı zorluyodu ama sımdı hıcbı engelıyok  saten lisans çıkartırken de 6,7 kez sahlık raporundan geçmistim yanı ben bu meslegı herseyden cok ıstıyorum simdi görkem abı senın her vidyonu tekrar tekrar izleyen ben bu mesleği yapamammı ?
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

12 Online
0 Uye ve 12 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 4330
Dunku Ziyaretler : 4945
Tum Ziyaretciler : 16763575
...