Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+1 oy
620
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Miço
Merhaba arkadaşlar ben bu sene sınava girecem tercihimde İÜ KTÜ İskenderun teknik üniversitesi ve RTE üniversitesi DUİM bölümlerini yazmayı düşünüyorum birkaç sorum olacak RTE den mezun olunca iş imkanı nasıldır. İskenderun teknik üniversitesinin yeterliliği varmı mezun olduktan sonra kaptanlık sınavına giriliyor mu bazı eski yazılarda girilmiyor denmiş yani mezun olunca sıkıntı olur mu. Yabancı gemide mi çalışmak Türk bayraklı gemilerde mi çalışmak daha iyidir yabancı gemide çalışmak istesek çok iyi ingilizce bilmemize gerek varmı zaten üniversiteyi tutturursam ingilizce dersi de almayı düşünüyorum. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim

1 cevap

0 oy
Miço
düzenledi
Öncelikle merhaba, bende senin gibi araştırmalar yaparak bu sene Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği okumak istiyorum.Öncelikle rakibiz :) . İngilizce meslek için olmazsa olmaz.Üniversitelerin yetkilerini kısa bir araştırma sonucu bulabilirsin.Türk ve Yabancı Bayraklı Gemilerde çalışmak arasında fark olduğu doğru.Türk Bayraklı Gemilerde sigortan olacağı için daha düşük bir maaş elde edeceksin.Yabancı Bayraklı Gemilerde ise sigortan olmayacağı için daha fazla maaş alacaksın.İngilizce seviyen ister Türk Bayraklı ister Yabancı Bayraklı Gemilerde olsun iyi olmak zorunda.İngilizce için hazırlık sınıfı okuyabilirsin.Ayrıca bazı Üniversiteler eğitimi İngilizce veriyor.Araştırmanda fayda var.Son olarak Üniversite seçimine dikkat etmen gerek staj bulma imkanın çok önemli.Öyle ki işe başvurularında tecrübe sorduklarını biliyorum ne kadar tecrübe edinirsen o kadar çok iş bulabilirsin diye düşünüyorum fakat buna mezun olacağın Üniversite'nin de katkısı olacaktır.

Umarım yazdıklarım yardımcı olmuştur.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

6 Online
0 Uye ve 6 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 2086
Dunku Ziyaretler : 3375
Tum Ziyaretciler : 16888814
...