Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
437
Denizcilik Genel kategorisinde Miço
tanker gemilerinde çalışmanın sağlık açısından zararları nelerdir yaydığı havadan doloyımı tam olarak ne gibi sorunları vardır

2 Cevap

0 oy
Usta Denizci
Tankerler yanıcı madde taşırlar ve ufak bir ihmal veya kazada yanıp patlama ihtimalleri yüksek ve de dediğin gibi  yaydığı hava da insan sağlığına tehdittir.
0 oy
Usta Denizci
Tankerde taşınan en temiz yük petroldür, geri kalan yüklerin tamamına yakını zehirlidir, gemilerin belirli yerlerinde gaz birikmeleri olur bunlar kişi farketmeden akciğerine zarar verir, ayrıca deriye de zarar verir çünkü toksiktir.

Kimyasal tankerlerde kimse güvertede gezinmez veya herhangi bir iş yapmaz. Gemilerin tamamına yakını aşırı bakımlıdır ve bir sürü iş tersanede yapılır, gemiciye yaptırmazlar. Çünkü manifoltlardan sıkışan gaz otomatik olarak salınır, bu gaz genelde düşük miktarda olduğu için öldürmez ama herkes bilir ki tankerde çalışan insanın sağlığı bozulur.

Kimyasal tankerlerdeki bazı yükler temassız şekilde dahi insana zarar verir. Bazı yükler tek nefeste öldürür. "Bu bölüm temiz hadi önden gir gaz ölçümü yap" diye zabitler bir sürü gemicinin ölümüne sebep olmuşlardır. Stajyerlere bile zaman zaman korkudan ölçüm yaptıranlar var. Gazlar tüm gemilerde başaltında, boya odasında, malzeme odasında bile bulunabilir ama tankerlerde durum çok farklı. Her yerde bulunabilir.

Gemilerdeki gaz maskeleriyse genelde işlevsizdir, her yükten çıkan gaz özellikleri farklı olduğu için o maskeler işlevsiz. Oksijen tüpü var ama onuda pek kullandıran yok, daha çok yangın için gemide tutuyorlar o malzemeleri. Tüm gemiler arasında en bakımlısı ve emniyetlileri genelde kimyasal tankerlerdir. Çalışan personeli bile işini ciddiyetle yapan insanlardan seçerler, çünkü zamanında çok insan öldü.

Kimyasal tankerde 5-6 yıl çalışıpta saçı dökülmeyen, cildi yaşlanmayan, bir denizci bile görmedim. O yükler kesinlikle zarar veriyor.
Miço
yani petrol hariç diğerlerinde çalışılmaz dimi çok teşekkür ederim bu arada bu kadar açıklayıcı bi şekilde anlattığın için artık kimyasal tankerlerde çalışmayı hiç düşünmüyorum
Usta Denizci
Benim gemi seçme şansım olsaydı, kesinlikle kimyasal tankeri seçerdim. Çünkü;
1-) En iyi, dürüst ve eğitimli insanlarla çalışmak için,
2-) Maaşı gününde tam bir şekilde alabilmek için,
3-) Güzel para kazanabilmek için,
4-) Aylarca çorba-pilav değilde, çeşit çeşit güzel yemekler yiyebilmek için,
5-) Meslekte kendimi daha çok geliştirebilmek için,
6-) En bakımlı ve temiz gemide çalışmak için,
7-) En kısa kontrat süreleri için,

Yani aslında tehlikeli ama çok fazla emniyet sistemi var ve cidden güvenli, ama işte dengesiz bir zabite gelirsen ayağını denk alman gerekir, zabitin her söylediğini düşünmeden yapmaman gerekir. Bazı durumları sorgulaman gerekir. Ben yine de tercihimi kimyasaldan yana kullanırdım.
Miço
yani saç dökülemesi vucutta yaşlanma oluyo değermi buna bide sen ne mezunusun ve ne olarak çalışıyosun
Usta Denizci
2 yıllık mezunuyum daha stajımı bile yapmadım.
Miço
iş bulamıyomusun o kadar ilan fln var

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap
11 Ocak Denizcilik Genel kategorisinde partofthecrew Miço sordu
0 oy
0 cevap
16 Mart Denizcilik Genel kategorisinde gemipersonel Usta Denizci sordu
+1 oy
2 cevap
11 Mart Denizcilik Genel kategorisinde Can Kadir Acemi Denizci sordu
+1 oy
1 cevap
15 Ekim 2023 Denizcilik Genel kategorisinde bwrkayyy Miço sordu
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

18 Online
0 Uye ve 18 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 2217
Dunku Ziyaretler : 6239
Tum Ziyaretciler : 16767701
...