Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
413
Stajlar kategorisinde Acemi Denizci
Öncelikle Merhabalar merak ettiğim konu güverte stajyeri vardiya sırasında güvertede tekmi durur ya da bi zabitle falanmı tutar vardiyayı çünkü tek ise herhangi acil durumda tek başına başa çıkabilir merak ettim cevaplarsanız sevinirim.

1 cevap

+1 oy
Usta Denizci
Stajyer ve zabit birlikte vardiya tutar. Hatta gemicininde tutması gerekiyor ama pek uygulanmıyor. Küçük gemilerde stajyerlere tek tutturuyorlar. Herhangi bir acil durumda zaten yapacağı bir şey yok, yani yetkisi yok, kaptanı veya o saatte görev alması gereken ilgili zabiti telefonla arar.

En fazla acil durum bir başka gemiyle çatışma yani kaza yapma tehlikesi olur, onda da stajyer zabiti arar söyler, zabitte gerekli manevrayı yapmasına izin verir, en basit şey açık denizde manevradır. Başkada stajyerin başına riskli bir şey gelmez.

Bir gemi yardım talebinde bulunduğu zaman zaten öncelik kıyı istasyonundadır, kıyı istasyonu 3 dakika içinde cevap vermesi beklenir, aksi halde duyan gemiler cevap verir, 3 dakikada tüm zabitler ve kaptan zaten köprüüstüne gelebilirler.

Ayrıca bazı gemilerde iletişim kurmak isteyebilir, telsiz iletişimi pek yapılmaz kimse istemez, çünkü emin ol en iyi şekile İngilizce bile bilsen (Arapların, Çinlilerin, Hintlilerin vs.) ne söylediğini anlamıyorsun. Onun için bir iletişim olacaksa Inmarsat-C üzerinden MF/HF Telex üzerinden yazılı olarak yapılır, o zamanda yine zabiti ararsın sorun olmaz.

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap
25 Temmuz 2023 Stajlar kategorisinde Poggy Acemi Denizci sordu
+1 oy
1 cevap
24 Mayıs 2021 Stajlar kategorisinde Emirjoe Miço sordu
0 oy
1 cevap
22 Şubat 2021 Stajlar kategorisinde Mustafali Acemi Denizci sordu
0 oy
1 cevap
7 Şubat 2021 Stajlar kategorisinde Kezkar Acemi Denizci sordu
0 oy
1 cevap
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

15 Online
0 Uye ve 15 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 5735
Dunku Ziyaretler : 4945
Tum Ziyaretciler : 16764980
...