Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+1 oy
399
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci
Kurslardan mezun olunca uzak yola çıkılamadığı için daha sonra herhangi bir sinavla bir belgeyle sertifikayla uzak yola çıkma şansımız varmı?

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
4 Senelik DUİM mezunu olman gerek, kurs mezunları en son 3000gt alıyorlardı. Ancak iyi şirketler tarafından tercih edilmezler.
Acemi Denizci
3 sene 3000gt da hizmet verdikten sonra geçiş hakkimiz yokmu ya yds sinaviyla felan
Acemi Denizci
Bide bu var bu onun icin gecerli degilmi

Merhaba son mevzuatta böyle bir madde var "Vardiya zabiti yeterlik belgesine haiz olanlar, bulundukları yeterlik belgesi ile en az yirmi dört ay deniz hizmeti ibraz etmek, YDS’nin İngilizce bölümünden en az 60 puan veya ÖSYM tarafından YDS’nin eşdeğeri kabul edilen ulusal/uluslararası yabancı sınav türlerinden 60 puana denk puan almak ve İdarenin öngördüğü sınavda başarılı olmak şartıyla uzakyol vardiya zabiti yeterlik belgesi alabilirler." Anladığım kadarıyla 24 ay görev yetiyor.
Bilgin Denizci
24 ay gemide hizmet + sınav + yds 60 alınca yükselebiliyorsun evet ancak Uzakyol çalışan şirketler kurslu zabitle çalışmazlar genelde. Artık okul sayısı arttı. Bundan 4-5 sene önceye kadar kurs mezunu olup iş bulanlar vardı, şu anda iyi firmalar başvurusunu bile kabul etmiyorlar.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

8 Online
0 Uye ve 8 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 2261
Dunku Ziyaretler : 8298
Tum Ziyaretciler : 16885614
...