Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
910
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
Öncelikle tüm forum üyelerine selam ve saygılarımla. Önümüz deki sene tercihimde istanbul teknik üniversitesi deniz ulaştırma ve işletme mühendisliğini ilk sırada yazıp tercih etmek istiyorum bir kaç sorum olucak 1-Hazırlık Tuzla kampüsünde mi yoksa maçka mı? 2-Kara da Gemi Acenteliği olarak meslek hayatımı sürdürmek istiyorum itü de verilen deniz işletme eğitimi nasıl? 3-Staj sıklıkları nasıl? 4-Deniz işletme bölümü ücretlimi ? (%30 ingilizce olan) 5-Gemi acenteliğini 5 6 Sene sonra nasıl değerlendiriyorsunuz? (iş bulma ve kariyer yapma açısından) 6-Bu bölümü okurken bölümle ilgili bölümle para kazanmak mümkünmü?

1 cevap

+1 oy
Usta Denizci
1-) Hazırlık Maçka'da.

2-) Gemi acentesinde eğer çevren yoksa 2800 TL'ye çalışmak için İTÜ DUİM okuman gereksiz. Deniz işletmeciliği okumak daha mantıklı.

3-) Staj toplam 1 yıldır, 3 + 3 + 6 ay olarak yapılır.

4-) Kıbrıs programlarının bazıları ücretli ama normal İTÜ falan devlet zaten ne ücreti.

5-) Acentelik kavramı 50 yıl önce nasılsa bugün de öyle işletiliyor. Yükün varsa, gemin varsa, çevren varsa olarak işletiliyor. Kariyer diye bir şey acentalıkta yok, memur gibi çalışırsın, yukarıdakiler yoksa.

6-) DUİM'i okurken gemide staj yaparken harçlık alırsın, başka türlü nasıl kazanacan?
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

13 Online
0 Uye ve 13 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 1554
Dunku Ziyaretler : 6239
Tum Ziyaretciler : 16767038
...