Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
1.4k
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
2 yıllık deniz ulaştırma işletme okuyup stajı ve gerekli sınavları tamamladıktan sonra 36 ay çalışıp uzak yol ehliyeti almak hala mümkün mü ?

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci

2 yıllık DUİ okuduktan sonra;

12 ay staj > Vardiya Zabiti Sınavı > Yds sınavı > Vardiya Zabiti Olarak 24 ay hizmet > Uzakyol Vardiya Zabiti Sınavı > Yds Sınavı > Uzakyol Vardiya Zabitliği

Ancak bu geçişin kaldırılacağı tartışılıyordu, yakın bir zamanda kaldırılması tekrar gündeme gelebilir. En son yayınlanan Gemi Adamları Yönetmeliği'nde Kaptan ve 1. Zabit yeterliliğinden Uzakyol'a geçiş kaldırıldı.

 

Uzakyol Vardiya Zabiti

MADDE 12

(2) Vardiya zabiti yeterlik belgesine haiz olanlar, bulundukları yeterlik belgesi ile en az yirmi dört ay deniz hizmeti ibraz etmek, YDS’nin İngilizce bölümünden en az 60 puan veya ÖSYM tarafından YDS’nin eşdeğeri kabul edilen ulusal/uluslararası yabancı sınav türlerinden 60 puana denk puan almak ve İdarenin öngördüğü sınavda başarılı olmak şartıyla uzakyol vardiya zabiti yeterlik belgesi alabilirler.

Acemi Denizci
Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

5 Online
0 Uye ve 5 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 488
Dunku Ziyaretler : 8298
Tum Ziyaretciler : 16883841
...