Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
473
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Miço
Üniversite yeni açılmasına rağmen çok konuşuluyor. Açıkcası sizin gibi deneyimli sektörün ortasında olan birine bu soruyu sormamın daha uygun olacağını düşündüm. KTÜ ye gitmek mi daha mantıklı yoksa istü ye gitmekmi?

5 yıl sonra tahminlerinize göre bu üniversitenin durumu ne olur?

DEU yu bile geçecek diyor bazıları İSTÜ için

1 cevap

+1 oy
Acemi Denizci
İnsanlarımızdaki en büyük hata, kendilerini kendi meslekleriyle tanımlamaları. "Ben doktorum", "Ben mühendisim" gibi... Aslında çoğu insanımızda atanma, bir yere kapak atma gibi basit kaygılar var. Bu denizcilik üniversitelerinin arasındaki yarış iyi olma yarışı değil. Sadece, mezunlarını daha kolay atama yarışından ibaret. Mezun olduğunda elinde dünya standardı bir ehliyet varken cevap kendi kendine ortaya çıkıyor: Asıl kaygı, Türkiye'ye bağlı/yakın bir şirkette/gemide çalışmak. Eğer senin de amacın buysa Türkiye denizcilik sektörünü elinde tutanları araştırmanı tavsiye ederim. Eğer dünya standartlarında bir denizci olmak istiyorsan hangi üniversiteden mezun olduğunun önemi olmaksızın en rahat edebileceğin üniversiteyi seçmelisin.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

11 Online
0 Uye ve 11 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 1246
Dunku Ziyaretler : 18123
Tum Ziyaretciler : 16906095
...