Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
551
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci
düzenledi
Merhabalar

2015 Anadolu Denizcilik Teknik Lisesi Gemi Makineleri İşletme bölümü mezunuyum ancak lise sonrası denize çıkma fikri çok kafama yatmadığı için üniversitede düz makine mühendisliği okudum ve bu sene bitirdim.Lise bittikten sonra ehliyetimi almamıştım 2016 mevzuatı çıkmadan önce 3000kw ile sınırlıydı ehliyetler.Ehliyeti almak istiyorum nasıl alacağımı bilmiyorum , GEBS sisteminden STCW belgelerimi de sorguladım süresi geçmiş olarak gözüküyor gemiadamı cüzdanına bunları tekrar işletmem mi gerekiyor?.Özetle ehliyetimi nasıl alırım , STCW belgelerimi nasıl güncellerim ( Gemiadamı cüzdanım duruyor).

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
Öncelikle GEBS sisteminde Stcw sınavlarına kayıt olman ve sınava girip geçerek bunları yeniletmen gerek ancak yeterlilik belgelerinde 5 sene süre var, bu sürede en az 1 sene deniz veya karada denizcilik şirketinde hizmet gösteremezsen yeterlilik yenileme kursuna katılman gerekir.

Bağlı bulunduğun Liman Başkanlığı'ndaki Gemi Adamları Servisine danışman faydalı olacaktır, onlar yönlendirirler.
Acemi Denizci
Çok teşekkür ediyorum ehliyeti de aynı şekilde yapmam gerekiyor sanırım?
Bilgin Denizci
Eğer elinde 300kW makine zabiti ehliyetin var ise ve 5 sene geçtiyse yenileme için hizmet gösteremezsen (kara veya deniz) kursa gitmen gerekir.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

20 Online
0 Uye ve 20 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 3460
Dunku Ziyaretler : 6239
Tum Ziyaretciler : 16768944
...