Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
727
Stajlar kategorisinde Acemi Denizci
1) İstanbul Üniversitesi güverte bölümü mezunları için staj bulmak çok zor olur mu? Okulun yeterliliği var ama mezun sayısı az. 2) Stajyer alımında ögrencide aranan özellikler nelerdir? 3) Yabancı dil (İngilizce) en az hangi düzeyde bilinmelidir ve iş bulma konusunda ne kadar önemlidir?

1 cevap

0 oy
Usta Denizci
Kardeşim o okulun mezun sayısının az olmasının bir sebebi var. Biraz detaylı araştır, pek tavsiye edilen bir fakülte değil. İTÜ'lü değilsen, mükemmel ingilizcen yoksa, o zaman stajyer alımında tek aranan şart torpildir. İngilizce aslında gemide gerekmiyor, ama personel yabancıysa mecbur İngilizce bilmek zorundasın. Yani gittiğin limanlardaki çalışanlarda çoğu zaman İngilizce bilmiyor, kaptanlarında çoğu bilmiyor, Asya'ya falan gidersen bilenlerinde konuştuğunu zaten anlama şansın yok. Liman prosedürleri evraklar falan bunun için varlar. İngilizceyi o kadar takma, her gün Avrupa limanı çıkmaz :)
Bilgin Denizci
İngilizce gerekmiyor derken? :) Arkadaşlar yanlış yönlendirmeyelim......

İngilizce mesleğin olmazsa olmazıdır. Hem kurumsal Türk firması hemde Yabancı firmalarda sınav yapıyorlar gemiye gitmeden. Kosterlerde durum değişik, ancak Fakülte mezunu bir adayın zaten hedefi koster değil.
Acemi Denizci
Cevaplar için teşekkür ediyorum, İngilizce ile ilgili sorum İngilizceyi pek iyi bilmediğim için değil aksine iyi bildiğimden staj veya iş konusunda bana bir avantaj sağlayabilir mi doğrultusunda sorulan bir soruydu.
Miço
Kesinlikle bir avantaj sağlayabilir.Speaking  yeteneğin iyiyse,uzun stajda yabancı şirkete bile çıkman olası fakat kesin değil,malum Türk olduğumuz için.

Staja çıkmadan veya o şirkette zabitlik yapabilmek için çoğu şirket skype üzerinden speaking'e dayalı interview yapıyor.Skype üzerinden yapmayan da ofisine çağırıyor ve gene speaking'e dayalı işliyor.Tabi yabancı şirketler için konuşuyorum.Çoğu Türk şirketinde de bu prosedür staj için olmasa da zabitlik için bu şekilde.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

12 Online
0 Uye ve 12 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 2668
Dunku Ziyaretler : 18123
Tum Ziyaretciler : 16907517
...