Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+7 oy
754
Denizcilik Genel kategorisinde Miço

Merhabalar, biliyorsunuz ki ülkemizde son yıllarda -özellikle fazla mezun verilmesi kaynaklı- güverte başta olmak üzere denizcilikte büyük bir iş bulamama durumu söz konusu. Yüzlerce öğrenci staj bile bulamamakta. Güverteci bir çok kardeşimiz yeni mezun olduğunda iş bulma konusunda büyük sıkıntılar çekmekte, yetmezmiş gibi son çare olarak bir de düşük maaşlarla işe girmek durumunda. Maalesef çoğu üniversite adayı da internette okudukları ile 3500-4000$ arası maaşla garanti iş hayalleri kuruyor.

Asıl sorum şu, yıllardır gittikçe kötüye giden sektörün bu durumu ilerleyen yıllarda tamamen işsiz kalmaya dönüşebilir mi(inşaat mühendisliği gibi) yani kabaca denizcilik bitebilir mi(Türkiye'de)?

Değerli cevaplarınızı bekliyorum..

1 cevap

+1 oy
Bilgin Denizci
seçti
 
En İyi Cevap
Öncelikle mezun sayısının artması iş oranının artmasına göre fazla olması tabiki sıkıntı yaratmaktadır. Sürekli açılan okullar, eğitim kalitesinin düşmesi, sektörde yetişmiş eğitim verecek akademik personelin olmaması gibi sebeplerde büyük etki yaratıyor.

İlerleyen yıllarda nasıl bir durumla karşılaşacağımızı bilmek zor, ancak artan mezun sayısı tabiki iş bulmayı güçleştirecektir.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

23 Online
0 Uye ve 23 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 4031
Dunku Ziyaretler : 4945
Tum Ziyaretciler : 16763276
...