Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+1 oy
558
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
Öncelikle merhaba abilerim kardeşlerim antalyada denizcilik okuyorum 11 sınıfım lisede denizci olmamın üniversitede ne avantajları vardır her konuda şimdiden teşekkürler

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
Hiçbir avantajı yok, aksine normal liselerden gelenler malesef fizik, kimya ve matematik derslerinde üniversitede daha başarılı oluyorlar.

Eskiden tek avantajı 2 senelik MYO'lara sınavsız geçişti ancak 3000gt sınırlı ehliyet çok fazla tercih edilmediğinden çok bir avantajı kalmadı.
Acemi Denizci
Meslek hocalarımız diğer liselerden gelenler meslek derslerini görünce yalpalıyorlar diyorlar siz daha aşina olursunuz dediler 4 sene boşuna okumuyorumdur umarım hiç bir avantajı yoksa
Bilgin Denizci
Bu tamamen yanlış bir düşünce, çünkü malesef meslek liselerinin %90'ında mesleki derslere giren öğretmenler mesleği yapmış içinden gelmiş kişiler değiller.

Örnek olarak mesleki okutman olmadığından, coğrafya öğretmeni seyir dersi verebiliyor, ya da hiç gemilerde bulunmamış bir öğretmen gemi manevrası gibi dersler verebiliyor.

Denizciliğin %10'u ancak okuyup anlamaya dayalıdır, %90'ı ise pratik yerinde görerek eğitimdir. Bundan dolayı tecrübelerini aktaracak öğretmen olmadıktan sonra meslek liselerinde kitaptan ders öğretilmez.
Acemi Denizci
Evet dediğiniz gibi çoğu meslek hocamız gemide zaman geçirmemiş kişiler biraz moralim bozuldu ama acı gerçek buymuş :) cevap verdiğin için teşekkür ederim bu meslekten devam etmeyi düşünüyorum
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

22 Online
0 Uye ve 22 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 1970
Dunku Ziyaretler : 4945
Tum Ziyaretciler : 16761215
...