Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+2 oy
830
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
Okulda gercekten dendigi kadar sert bir hiyerarsi var mi? her sabah ictimalar uymayana tehditler falan. onlarla konusurken bile kusura bakma gibi laflar kullanilmazmis. tamam bile dersen tersliyorlarmis abi demek gerekiyormus. bunlarin ne kadari dogru ve sizce olmasi gereken bir sey mi??

2 Cevap

+1 oy
Bilgin Denizci
Hiyerarşi denizcilik okullarında olmazsa olmazdır. Zaten genel anlamda gemilerde de hiyerarşik yapı var.

Ancak üst sınıf bir öğrenci tehdit edemez, taciz edici davranışlarda bulunamaz. Genel olarak yeni gelen arkadaşlara kuralları öğretmekle yükümlüdür.
0 oy
Acemi Denizci
düzenledi
İnsanlar, hiyerarşi adı altında kendi egolarının açlıklarını, altlarındaki başka insanları ezerek, onlardan üstün olduklarını istedikleri gibi hissettirerek gideriyorlar. Asıl konu hiçbir zaman üst devrene abi/abla demek olmadı. İstemediğin şeylerin yaptırılması, bunların yapman gereken şeyler olduğunun dayatılması her zaman asıl konuydu. Bir denizcinin gelenekselliğe bağlı kalması kendisini geliştirmesine her zaman engeldir ve engel olmaya devam edecektir. Soruna gelecek olursam eğer; Bunların hepsi gerçek, hiçbiri doğru değil. Olmaması gereken bir şey.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

7 Online
0 Uye ve 7 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 9023
Dunku Ziyaretler : 5093
Tum Ziyaretciler : 16968045
...