Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
454
Stajlar kategorisinde Acemi Denizci
İyi günler, ben şu anda yabancı bayraklı bir gemide 4 aydır makine stajyerliği yapmaktayım. Sorum şu gemi türkiye bağlantılı çalışıyor 2 limana giriş yapıyor. Bazıları diyor ki Türkiye limanına giriş yaparsa o günler stajdan sayılmaz. Bu doğru mu?

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci

Bir yıllık İngilizce hazırlık eğitiminden sonra, Sözleşmenin öngördüğü A-III/1 ile A-III/2 müfredat programlarını müşterek uygulayan dört yıllık fakülte veya yüksekokulların gemi makinaları işletme mühendisliği bölümü öğrencisi olarak altıncı sömestr sonunda A-III/1 müfredatını başarı ile tamamlamak ve altı ayı onaylanmış bir staj defterine uygun olarak liman seferi dışında çalışan 750 kW’den büyük ana makine ile yürütülen gemilerde deniz eğitimi ve altı ayı da onaylanmış staj defterine uygun olarak İdarece onaylı atölye tesislerinde atölye becerilerini geliştirme eğitimi olmak üzere toplam 12 aylık onaylı eğitim programını başarı ile tamamlamak,

Kabotaj dışında çalışan gemide çalıştığın zaman giriş çıkışın olması farketmeden stajın sayılır. Ancak Türk karasularında uzun süre demir, uzun süre tersane gibi durumlarda stajı saymayabiliyorlar.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
4 Mayıs 2018 Gemi Yaşamı kategorisinde canyilmaz Miço sordu
+1 oy
0 cevap
24 Eylül 2023 Stajlar kategorisinde mavierimncl Acemi Denizci sordu
+1 oy
1 cevap
12 Eylül 2023 Stajlar kategorisinde saganizm Miço sordu
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

21 Online
0 Uye ve 21 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 5415
Dunku Ziyaretler : 12200
Tum Ziyaretciler : 16865474
...