Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
496
Denizcilik Genel kategorisinde Miço
Denizcilik lisesi mezunuyum ve halihazırda DMYO güverte öğrencisiyim. Şu an elimde zaten liseden gelen 3000 gr ehliyetim var ve bu şu an okumakta olduğum önlisans programını bitirince değişmeyecek. Kıyıda olmak yani yakın yol çalışmak istiyorum (kıyı emniyeti,şehir hatları,büyük tekne,yat,yelkenli). Uzak yol tecrübesi olmadan;uygun,iyi maaşlı bir iş bulabilir miyim? Bu işin okulda değil gemide öğrenileceğini bildiğim ve yakın yol istediğim için DGS yapıp okulla vakit kaybetmek istemiyorum ama emin olamıyorum yapıp yapmama konusunda. Sizce DGS yakın yolda özellikle devlete girmek konusunda gerekli midir? Ayrıca bütün bunların yanında kadın olmam da göz önüne alınmalı tabi...

1 cevap

+1 oy
Bilgin Denizci
Kıyı Emniyeti için 4 senelik Uzakyol ehliyeti ve Fakülte mezuniyeti gerekiyor.Büyük tekne, yat, yelkenli için ise yat kaptanlığı ehliyeti gerekiyor. Ancak 3000gt ehliyeti ile yakın sefer çalışan gemiler bulabilirsin.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

14 Online
0 Uye ve 14 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 5151
Dunku Ziyaretler : 4945
Tum Ziyaretciler : 16764396
...