Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+1 oy
1.1k
Gemi Yaşamı kategorisinde Acemi Denizci
Tesettürlü bir lise öğrencisiyim, ve uzun süredir DUİM istiyorum. Uzak yol kaptanı olmak benim tek hayalim ve hayalime ulaşmam konusunda bazı merak ettiğim ve cevabını öğrenmem gereken sorularım var. Öncelikle ibadetlerimi fazla yapmıyorum ve gemide ibadet yapacağımı sanmıyorum ancak başörtülüyüm ve tesettürlü oluşum kaptan olmama engel olur mu? Bu sorununu cevabını net olarak bulamadım. Cevaplarsanız sevinirim, şimdiden teşekkürler . İkinci olarak DUİM e başlamadan önce hazırlık okurken vakit kaybetmek istemeidğim ve bir an önce hayallerime ulaşmak istediğim için dil kursuna gitmeyi düşünüyorum sizce gitmeli miyim?

3 Cevap

+1 oy
Acemi Denizci
zannetmiyorum
+1 oy
Bilgin Denizci
Öncelikle fakülteyi bitirerek hayallerine kavuşabilirsin, bunun için herhangi bir engel yok.

Ancak gemide çalışmak özellikle bedenen çalışma da gerektirdiğinden birçok firma malesef kadın zabit almamakta. Aylarca evden uzak ve sürekli olarak erkek personelin arasında olma durumundan dolayı da çekinceler olabiliyor.

Hazırlığı geçebilmek için okulu kazandıktan sonra muafiyet sınavına girmelisin, eğer upper intermediate seviyede ingilizcen var ise hazırlık okumadan direk bölüm derslerinden başlayabilirsin.
+1 oy
Usta Denizci
düzenledi
İstiyorsan tarihe bir daha bak, 1990'larda değiliz :D
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

17 Online
0 Uye ve 17 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 2392
Dunku Ziyaretler : 18123
Tum Ziyaretciler : 16907241
...