Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
735
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
Merhaba Prü'de ya da Ege üni. De 2 yıllık Denizcilik Ulaştırma İşletme okumak istiyorum. 4yıllığı için matematik sorunum var, denesemde olmuyor ama denizcilik çocukluktan gelen bir hayalim. Eğer 2 yıllık okursam gemide çalışabilir miyim? Yurtdışına çıkmak istiyorum yabancı bayraklı gemiler buna imkan verir mi? İş imkanım ne olur?

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
seçti
 
En İyi Cevap
2 Yıllık DUİ mezunları gemide çalışabiliyorlar. 3000gt'a kadar olan gemilerde Vardiya Zabitliği yapabiliyorlar. Bu da küçük boyutlu ve tonajlı gemiler demek oluyor.

Küçük gemilerin seferi hakkında herhangibir sınırlama yok, yurtdışına çıkıyorlar sadece okyanus aşırı sefer yapmıyorlar. O tonajlarda Türk armatörlerinin sahip olduğu yabancı bayrak gemiler var.
Acemi Denizci
Peki sizce tercih etmeli miyim? DUİM mezunlarının sayısı arttıkça bu bölümün önü kapandı gibi ve dui mezunları okuyacaksan 4 yıllığı seç diyor. Bir de yabancı ülke derken nerelere kadar açılabiliyoruz?
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

9 Online
0 Uye ve 9 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 835
Dunku Ziyaretler : 3399
Tum Ziyaretciler : 16720227
...