Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+1 oy
421
Denizcilik Genel kategorisinde Miço
düzenledi

merhabalar uzakta sandığımız otonom gemi projelerinin deneme aşamasında olduğu söyleniyor bazı açıklamalarda 2025 e kadar bu düzeni getirmek istediklerini de söylüyorlar siz ne düşünüyorsunuz ?
https://www.youtube.com/watch?v=NOTkbdwoEGs
işleri hızlandırmak için yapılmış bir çalışma olabilir mi ?
yoksa gerçekten çok mu yakın ?

edit: soruyu sorduktan sonra bi kaç video daha izledim ve alta bıraktığım link beni insansız gemilerin yakın olmadığına inandırdı :)
https://www.youtube.com/watch?v=DL0-yQFuz6M

1 cevap

+1 oy
Bilgin Denizci
Otonom gemiler sandığımızdan yakın değil.

Nedeni gemi personelinin görevi sadece gemiyi A noktasından B noktasına emniyetle götürmek değil. Limanlarda da geminin yüklemesini tahliyesini yapmak, gemiyi yürür durumda tutmak için sürekli olarak bakım onarımını yapmak gibi aslında daha fazla görevleri var.

Otonom gemiler sadece belirli senaryolarla gemiyi sadece iki liman arasında götürebiliyor. Ancak bu senaryoda oluşabilecek teknik aksaklık milyarlarca dolara mal olabilir. Geçtiğimiz günlerde yayınladığım fırtına dolayısıyla 1800 konteynerin kaybedildiği gemi buna örnek olabilir. Gemi personeli olmadan fırtınada kalan bir geminin irtibatı kesilirse, emniyetli limana geri dönemezse bu çok fazlasına mal olur.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

18 Online
0 Uye ve 18 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 5560
Dunku Ziyaretler : 4080
Tum Ziyaretciler : 16953821
...