Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+1 oy
1.6k
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
Merhaba,

Üniversite sınavlarına hazırlanıyorum. Hayatımda ki bazı sorunlar sebebiyle verimli bir şekilde ders çalışamıyordum. Doktorum bana Concerta ve Ritalin verdi. 2 aydır kullanmaktayım. Fakat gemi adamı olur belgesiyle alakalı araştırma yaparken bu durumun benim onay almama engel olabileceğini gördüm.

-Şu an netlerim denizcilik ön lisans programına yetiyor. İlaç kullanmayı şimdi bıraksam 1 sene sonra gemi adamlığı için heyete başvurmuş olacağım. Bir sene önce 2 ay kullanmış olmam ve o zaman ki durumumdan dolayı onay alabileceğimi düşünüyorum. Bu konu hakkında en net cevabı bana hangi kurum verebilir ?

-İlaç kullanmayı bırakmadan lisans programına yerleşsem kazandığım sene okulu dondurup 1 sene sonra devam etsem gemi adamı belgesini sonraki sene alıp eğitimime başlayabilir miyim ?

3 Cevap

+1 oy
Acemi Denizci
Özel bir hastanden x firması için gemi adamı sağlık belgesi almayı şu an deneyebilirsin evrakları çıkarabilirsen okula girebilirsin demektir ve çöpe atarsın onları ancak periyodik muayenelerde bu sorun gelecekteki meslek hayatını riske atabilir muayeneye gittiğinde psikloji hekiminle bu durumu konuş
Acemi Denizci
Yarın tedavimi devam ettirdiğim hastaneye gidip hekimimle bu konuyu konuşacağım. Gemi adamlığı belgesini oradan alma şansım varsa almayı denerim. Birde dui den duim e dgs yaparken ön lisans sonrası 24 ay denizde çalışmam mı gerekiyor net bir bilgi bulamadım da.
Acemi Denizci
Acaba hekiminiz bu konuda ne dedi
0 oy
Miço
  1. Madde Bağlımlılığı, Akıl ve Ruh hastalıkları
  2. Sinir Sitemi bozuklukları
  3. Kan Hastalıkları (aids vs)
  4. İskelet sistemi bozuklukları, eksik uzuvlar
  5. Uzun seyirli bulaşıcı hastalıklar
  6. Duyu Organlarında Önemli Fonksiyon Kayıpları

Yuklarıdaki maddelerden bir ya da daha fazlası tespit edilen adaylara gemi adamı sağlık raporu verilmez ve denizde çalışmalarına müsaade edilmez.

Burada yer alan 6ncı madde göz bozukluklarını çağrıştırdığı için meraklı sorulara sebebiyet vermektedir fakat ilave madde de açıkça belirtilmektedir ki, gözlük ve/veya lens kullanımı ile düzeltilebilen görüş bozuklukları gemi adamı sağlık raporu almaya engel değildir.

Uzağı gözlüklü bir şekilde 20 üzerinden 16 yani 16/20 görebilen güverte sınıfı ve 11/20 görebilen makina tayfa sınıfı bu belgeyi almayı hakeder.

Acemi Denizci
Kalıtsal olarak akıl ve ruh sağlığı problemimin olduğunu düşünmüyorum. Zaten gemi adamlığı sağlık belgesi için başvuru yaparken piskoteknik teste tabi olacağım. Çok istiyorum bu mesleği yapmayı ilaçları kullanmayı bıraktım 1 hafta sonra doktora gidince bu durumu anlatacağım. Umarım istediğim gibi sonuç alırım. Cevabınız için teşekkür ederim.
Miço
ne oldugunu yazarmısın bende cok ıstıyorum bu meslegı kendımı ona gore hazırlıyım bıde ılacı bıraktıktan sonra neler yasadın bı yazarmısn kendımı ona gore hazırlıyım ???10 yıldır kullanıyorum ben o ılacları yazları harıc tabı
Acemi Denizci
düzenledi
10 yıl aktif olarak metilfenidat kullanmış kişiye gemi adamı olur belgesi vermeleri imkansız. Hiç sanmıyorum ama belki işçi kadrosu için küçük firmalarda çalışmak mümkün olabilir.
Miço
yaz ayları  kullanmadım canım yanı sadece ders calısacagım zaman muptelası degılım yanı
ılacı sadece ders calısacagım zaman kullanıyorum (cogunlukla calısmaıyorum)
Acemi Denizci
Her sene yazın ilacı bıraksan yine 7 sene ilaç kullanmış oluyorsun. Sana dehb hastası değilken metilfenidat yazan doktoruda....
Her neyse deneyebilirsin imkanı yok.
Ayrıca gayet müptelası olmuşsun...
0 oy
Miço
nasıl bı engel hangı sebepten pk bu??
Acemi Denizci
Tam olarak neyi sorduğunuzu anlamadım.
Miço
ılacı nıye bırakıyosunkı  yaza dogru bıraksana sınav var en azından ondan sonra bırak
Miço
o ılacları kullanmak madde bagımlılıgına gırdıgı ıcınmı sıkıntı neyden dolayı ılacları kullanmak bı engel oluyor saglık raporu almada ???
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

10 Online
0 Uye ve 10 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 1758
Dunku Ziyaretler : 3399
Tum Ziyaretciler : 16721150
...