Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
834
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci
Yönetmeliğe göre Sınırlı Vardiya Zabitleri 200 Grt altı liman seferi yapan yolcu motorlarında (Turyol vb.) kaptanlık yapabiliyorlar. Yine yönetmelikte alt yeterlilik ile çalışmayla ilgili ' Gemi adamları mevcut yeterliliklerinin bir altında bulunan yeterlilik ile ilgili görevleri yapabilirler' yazıyor. Yani 3000grt Vardiya zabiti ehliyeti ile Sınırlı Vardiya zabitinin çalışabildiği görevlerde çalışabilir miyiz (200grt altı kaptan olarak) yoksa vardiya zabiti ehliyetini sınırlı vardiya zabitine değiştirmemiz şart mıdır. konu hakkında bilgi ve tecrübesi olan arkadaşların yardımcı olmasını rica ederim.

1 cevap

+1 oy
Bilgin Denizci
Yolcu motorları genelde 500gt ve üzeri oluyorlar, 200gt diye bahsettiğin balıkçı teknesi.

3000gt Vardiya Zabiti ehliyeti ile Sınırlı Vardiya Zabiti görevinde çalışabilirsin ancak Birinci Zabitliğe yükselmek için hizmet olarak kullanamazsın.
Acemi Denizci
Merhabalar, cevabınız için teşekkür ederim. Turyol, dentur vb firmaların yolcu motorlarına baktım çoğu 200grt ve altı. Eğer sınırlı vardiya zabiti görevinde çalışabiliyorsam Grt olarak sorun olmuyor sanırım
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

9 Online
0 Uye ve 9 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 1831
Dunku Ziyaretler : 8298
Tum Ziyaretciler : 16885184
...