Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
273
Denizcilik Genel kategorisinde Miço
merhaba bi sorum olacaktı ;
biliyorsunuz karbon emisyonunu azaltmak için gemiler alternatif yollar arıyor mesela rüzgar, güneş paneli, yelken ; bunlar haricinde yakıt değiştirmekte gündemde mesela amonyak, hidrojen, elektrik kullanan motorlardan bahsediliyor sizce bu değişiklikler gerçekleşirse makinede insan sayısı azalır mı, genel görüşleriniz neler? mesleğin geleceği açısından merak ediyorum.
Bu arada burada gönüllü soruları cevaplayan herkese teşekkürler sizin sayenizde bilgileniyoruz, meslek hakkında fikir ediniyoruz.

1 cevap

0 oy
Usta Denizci
Gemilerde karbon kısıtlaması zaten yeterli düzeyde, şu anda gemiler büyüklük, tonaj, güç olarak en az karbon salan ulaşım araçları zaten. Önce arabalara, kamyonlara, tırlara, otobüslere, trenlere, uçaklara vs elektriği vs getirsinlerde en son gemilere getirirler. Şu anda piyasada halen 50 yıl önceki makine sistemini kullanan gemiler bile var, halen atlatmalı makine kullanan şirketlerle dolu Türkiye, otomasyona geçmeyen gemi sayısı çok fazla, bugün elektrikli gemiler çıksın %99'u yine alıp kullanmaz yıllarca, yeni teknoloji her zaman pahalıdır. Mesleki tereddüt her meslek için geçerli, o kadar endişe etme.

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap
6 Kasım 2022 Denizcilik Genel kategorisinde Samox Acemi Denizci sordu
0 oy
1 cevap
+1 oy
1 cevap
11 Ocak Denizcilik Genel kategorisinde partofthecrew Miço sordu
+1 oy
0 cevap
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

15 Online
0 Uye ve 15 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 8904
Dunku Ziyaretler : 3375
Tum Ziyaretciler : 16895630
...