Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
357
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci
Merhabalar ben piri reis üniversitesi Dui 1. sınıf öğrencisiyim. Duiler için açık deniz stajı şartları nelerdir seneye dgs düşünüyorum 12 ay stajımı fakülte kazandıktan sonra mı yoksa önce mi yapmalıyım 2. sınıftamı yaptırıyorlar yoksa dgsyle bi okulu kazandıktan sonra gittiğin okulda mı

1 cevap

0 oy
Acemi Denizci
Merhaba kardeşim, öncelikle uzakyol kaptanı olma gibi bir hayalın varsa DGS ile duim okumalısın derim. Şöyle ki; PRÜ DUİ önlisanstan mezun olunca DGS sınavına girip okumaya devam etmek istersen 12 aylık uzakyol stajını yapmayacaksın. Eğer dersen ki ben DGS ile geçiş yapmayacağım ,üniversiteden mezun olursun uzakyol stajını yapabileceğin bir gemi bulursun stajını yaparsın ve sonrasında gerekli sınavlardan başarılı olursan 3000grt 3. vardiya zabiti  ehliyeti almaya hak kazanırsın , uzakyol olması için ise YDS (İngilizce) sınavından en az (taban) puan olarak yönetmenliğe göre 60 puan alma şartı var. Eğer DGS sınavına girip  DUİM okursan kazanacağın üniversiteye göre derslerinden muafiyet alırsın. Pek ümitli olma bu konuda hemen hemen hiç bir üniversite muafiyet vermiyor. Ben 0 dan başladım. DUİM okurken  Uzakyol stajını da 3'ncü sınıfın bahar döneminde yapıyorsun ve gelince 4'ncü sınıftan devam edip mezun oluyorsun.

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap
21 Şubat 2020 Stajlar kategorisinde Denizzz Acemi Denizci sordu
+1 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
1 Temmuz 2022 Stajlar kategorisinde Yasin14 Miço sordu
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

12 Online
0 Uye ve 12 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 1289
Dunku Ziyaretler : 3900
Tum Ziyaretciler : 16945470
...