Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
336
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci
Abi videolarınızda ham petrol ve kimyasal gemilerin insan sağlığı için tehlikeli tarzı bir açıklamanızı dinledim aynı şekilde lng lpg gemileri içinde aynı şeyi düşünüyomusun ?

1 cevap

0 oy
Usta Denizci
LNG-LPG ve kimysal tanker tehlike olarak hiç farketmiyor, zaten kimyasal tankerlerde bile o yüklerin işlenmiş ürünleri taşınıyor. LNG-LPG, yani sıvılaştırılmış doğalgaz veya petrol gazı için tasarlanmış gemi sayısı bir avuç bile değil, mesela HABAŞ tankeri var, başka bilmiyorum bile. O yükler genelde kimyasallarda taşınıyor, tehlike olarak o da tehlikeli. Patlama riski vs değil tehlike yapan, geminin taşıdığı yükün bizzat kendisi sıkıntı, temas edilmediği halde zamanla vücutta harabete uğratıyor, kimyasal tankerlerde 5 yıldan fazla çalışmış kimi sorarsan sor kesinlikle bir iç organ rahatsızlı vs bir şey vardır, çoğu denizci uzun yıllar kimyasal tankercilik yapmıyor, diğer gemi türlerine geçiyorlar. Gaz tankeri sormuşsun, o gazlar bile kimyasal tankerlerde taşınıyor, gaz gemisi çok nadirdir, Türkiye'de Habaş'tan başka da göremedim.
Acemi Denizci
navigator gas türk stajyer alıyor ona başvurmayı düşünüyodum. Ham petrol tankerinde de sağlık sıkıntısı oluyo mu peki yoksa sadece kimyasal tanker için geçerli mi
Usta Denizci
Ham petrol vs işlenmemiş yüklerin o kadar sıkıntı yaratacağını sanmam.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
22 Şubat 2022 Denizcilik Genel kategorisinde atlantik Usta Denizci sordu
0 oy
1 cevap
0 oy
0 cevap
16 Mart Denizcilik Genel kategorisinde gemipersonel Usta Denizci sordu
+1 oy
2 cevap
11 Mart Denizcilik Genel kategorisinde Can Kadir Acemi Denizci sordu
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

8 Online
0 Uye ve 8 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 977
Dunku Ziyaretler : 18123
Tum Ziyaretciler : 16905826
...