Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
3.0k
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci
Efendim herkese sağlıklı ve iyi günler dilerim,

2 Senelik Deniz Ulaştırma ve İşletme bölümünden 3000gt ehliyet ile mezun olmayı hedefliyorum nasipse gönülde ister ki DGS yapıp Uzakyol ehliyete geçip öyle mezun olmak ancak günümüz şartlarında artık okulumu bitirip çalışmam gerekiyor amaçlarım uğruna.

- 3000gt Ehliyet ile mezun olduğumda Uzakyol ehliyete geçmemde ki süreç nasıl işliyor kademeler nasıl işliyor ve ne kadar sürüyor ?

- Yeni mezun 3000gt güverte zabiti ile Uzakyol güverte zabitlerinin maaşı nedir ?

- Ayrıca 2 senelik üniversiteden 3000gt ehliyet ile mezun olup ehliyetimizi sonradan Uzakyol'a yükseltebilirsek direk Uzakyol ile üniversiteden mezun olmuş olan zabit ile aynı şartlarmı paylaşılıyor ve maaşta bir değişiklik oluyormu yani kısacası 2 senelik ehliyetini yükseltmiş zabit ile 4 senelik zabit arasında büyük ayrımcılıklar varmıdır ?

Sorularımda yardımcı olursanız çok sevinirim çok fazla bilgi var ancak bunların kaçı doğru kaçı yanlış pek bilinmiyor birbirini tutmuyor hiçbirşey bilgili büyüklerim veya arkadaşlarım yardımcı olursa sevinirim.

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
Öncelikle 4000gt Vardiya Zabiti diye bir tanımlama olmadığından sorunu tekrar düzenledim. Doğrusu Uzakyol Vardiya Zabitliği olacak.

Geçiş şartları ayrıntılı yukarıda sabit konularda mevcut

https://www.denizcisorucevap.com/6555/vardiya-zabitligi-uzakyola-denizcilik-fakultesi-kurslar

Maaş olarak etken olan geminin sefer bölgesi değiştiğinden maaşlar farklılık gösteriyor. Genelde 3000gt Vardiya Zabiti ehliyeti ile yakın seferlerde çalışan küçük gemilerde görev alınıyor. Bundan dolayı maaşları tabiki farklı oluyor. Ancak aralarında kesin olarak şu miktar fark var demek mümkün değil.

Yine maaşlar şirkete, gemi tipine, gemi sefer bölgesine, gemi bayrağına ve bunun gibi nedenlere bağlı olarak aynı şirketin gemileri arasında bile farklılık gösterebiliyor.
Acemi Denizci
Cevabınız için teşekkürler sanırsam dişimi sıkıp bir şekilde +2 sene okumak daha mantıklı.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

19 Online
0 Uye ve 19 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 4068
Dunku Ziyaretler : 4945
Tum Ziyaretciler : 16763313
...