Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+1 oy
401
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
İyi günler, birkaç sorum var maddeler halinde yazacağım okuyup cevap verenlere şimdiden teşekkürlerimi de iletirim.

1- İlk sorum şu ki, DUİM'de master imkanı var mı daha doğrusu hangi bölümlere var. Mesela bir GMİM'de Makine Mühendisliği dalında master yapabiliyorsun en basitinden. İnternette bu konuda uzun araştırmalar yaptım ve GMİ Mühendisleri birçok alanda master yapabilirken DUİM konusunda hiçbir bilgiye ulaşamadım. Dedim bilen vardır belki buraya sorayım.

2- Eğer ki master imkanı yoksa DUİM'de benim GMİM olmam lazım fakat hiç dayanabileceğim şeyler değil, DUİM'de ise tam benlik bir meslek. Uğraştıkları şeyler fdalan severek yapacağım şeyler(evrak işleridir, girdi çıktıdır falan biliyorsunuz zaten). DUİM den vazgeçmek istemiyorum ama bazen de diyorum lan kaç kişi işini seeverek yapıyorki ol GMİM 2-3 yıl çalışır çıkarsın.(Dediğim gibi master yapıcam). Ama DUİM okuyup sevdiğim mesleği de yapmak istiyorum. Bilemedim ya gerçi bu DUİM de master şansı yoksa geçerli. Var mı bilmiyorum ama DUİM masterı varsa o olmuyor yani klasik mühendislik dallarından falan bir şey olmalı.

3- İTÜ(KKTC) hakkında bilgisi olan varsa yazabilir mi bu arada, Daha ora tam anlamıyla hazır değilmiş hazırlık ve ilk 2 yılı kıbrısta gerisini Tuzla da okuyormuşsun diye duydum seneye üniversitedeyim bir seneye orayı halledebilirlermi bilmiyorum ondan dolayı bir sorayım dedim.(Ama önemli olan ilk 2 soru)

Bu kadardı, cevaplarsanız çok mutlu edersiniz beni; iyi günler.

1 cevap

+1 oy
Bilgin Denizci
1) DUİM'de Yüksek lisans olanakları var, Üniversitelerin Fen Bilimleri Enstitüleri altında tezli ve tezsiz yüksek lisans programları mevcut.

3) İTÜ KKTC şu anda aktif olarak öğrenci almasına rağmen pandemi nedeniyle tam taşınma gerçekleştirmedi, binalarının inşası bitene kadar İstanbul'da eğitim veriliyor. Ancak ilerleyen dönemde tabiki KKTC kampüsünde eğitim görecekler.
Acemi Denizci
Fen Bilimleri Enstitüsü derken? biraz örnek çok işime yarar
Bilgin Denizci
İstanbul Teknik Üniversitesi - Fen Bilimleri Enstitüsü - Deniz Ulaştırma Mühendisliği Yüksek Lisans programı

İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa - Fen Bilimleri Enstitüsü - Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği Yüksek Lisans programı gibi.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

30 Online
0 Uye ve 30 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 3592
Dunku Ziyaretler : 6239
Tum Ziyaretciler : 16769076
...