Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+1 oy
295
Denizcilik Genel kategorisinde Miço
öncelikle merhaba sorum şu: duim veya gmim ikisinden birini seçmek istiyorum ve zannediyorum ki ikisini de yapabilecek kabiliyetteyim asıl merak ettiğim iş bulma ve gemide iş yoğunluğu konusu, zannediyorum ki gmim mezunları daha kolay iş bulabiliyor(?) ama gemideki iş yükü hakkında bir fikrim yok yani gemide sürekli yapacak bir iş çıkıyor mu nasıl bir tempo var... vs  aynı şekilde duim içinde geçerli düşüncelerim. yavaş yavaş karar verme zamanı geliyor sektörde çalışmış olan sizlerin görüşlerini merak ediyorum beni en doğrusuna yönlendireceğiniz konusunda şüphem yok.

1 cevap

+1 oy
Bilgin Denizci
Gemide yapacak bir iş çıkıyor mu sorusuna şöyle cevap vereyim gemide iş hiç bitmez :) Gemide günlük, haftalık, aylık ve yıllık olarak iş düzenleri vardır. Emniyetli Yönetim Sisteminde her gün yapılacak iş bellidir. Özellikle limandaki günler sanki daha az iş olan günler gibi düşünülmekte aksine hem limanda yapılacak işler hemde liman kalkış veya yanaşma manevraları nedeniyle daha fazla iş olmaktadır. Seyirlerde sadece günlük rutin işler yapılır ve nispeten daha belirli saatlerle çalışılır.

Gmim veya Duim seçimi tamamen senin yeteneklerin ve kişisel özelliklerine dayanıyor.

İş bulma durumu da sana bağlı. Eskiden GMİM bölümünün az sayıda üniversitede olması nedeniyle mezun sayısı da azdı, ancak şimdi eşitlendi. Hatta sadece GMİM olan Yıldız Teknik Üniversitesi gibi üniversiteler var. Bunun dışında intibak eğitimi ile herhangi bir üniversitede normal makine mühendisliği okumuş kişiler bile gemi makinelerine geçiş yapabiliyor.

https://www.denizcisorucevap.com/5944/surekli-sorulan-sorular-sss
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

26 Online
0 Uye ve 26 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 4579
Dunku Ziyaretler : 4080
Tum Ziyaretciler : 16952840
...