Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
678
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
YKS sonuçları açıklandı tercihlerimi yapacağım ancak diğer üniversiteler hakkında yeterli bilgiye ulaşamadığım için bu ilk 3 üniversite dışında tercih yapmayacaktım. Lakin bunlarda gelmezse mezuna kalmayı açıkçası istemiyorum. İstanbul Cerrahpaşa, İskenderun Teknik, Ordu ve İTÜ-KKTC hakkında bilgi verebilir misiniz? Eğitim yeterlilikleri açısından hangileri iyi? Mezun olursam gemiadamı belgesi almada sıkıntı yaşar mıyım? Yaşarsam hangilerinde sorun yaşarım? Hangilerini tercih etsem eğitim simülasyonları ve araç gereç açısından kaybım olmaz?

  Extradan bir şey daha danışmak istiyorum önlisans programından Ege veya Mersin Üniversitesinde deniz ulaştırma ve işletme okuyup DGS ile DUİM'e geçiş yapma şansım var mı? DGS ile 2 yıllık bölümden geçince 3. sınıftan mı başlanıyor yoksa hazırlık+4yıl şeklinde mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Tercihlere az bir zaman kaldı. Hayırlı günler.

2 Cevap

+2 oy
Usta Denizci
seçti
 
En İyi Cevap
1- Biraz foruma göz atsanız bu sorularınızın cevabını zaten bulacaksınız;bu kadar hazırcı olmayın,böyle giderse gemide işiniz daha zor olacak.

Saydığın okulların hepsinin yeterliliği var bir sıkıntı yaşamazsın ehliyet konusunda.Yeterli araç gereç ve simülasyonlar olmazsa zaten yeterlilik verilmiyor o yüzden saydığın okullarda malzeme bakımından sorun yaşamazsın.

2-Önlisanstan, lisans bölümüne geçtiğin zaman 2 veya 3. sınıftan başlarsın ancak genellikle 2.sınıftan başlanıyor.DGS ile geçiş yapacağın okul zorunlu hazırlık koymuş ise ingilizce yeterliliğin ölçülebilir duruma göre hazırlık okumak durumunda kalabilirsin.(DEÜ ve PRÜ İngilizce eğitim vermekte.)

Şahsi fikrim, sıralaman 4 yıllık ''yeterliliği' olan üniversitelere yetiyorsa DGS ile uğraşmayıp direkt 4 yıllık bölümden eğitime başlaman.
Acemi Denizci
Cerrahpaşa hakkında denizcilik törelerine uymadığını ve gemiadamı olur belgesi vermediklerini okumuştum başka sitelerde. Bu forumda da baktım lakin belge verip vermediklerine dair detaylı bilgi bulamadım. Böyle bir şey var mı? Bu arada yanıtınız için çok teşekkür ederim.
Usta Denizci
Çok detaylı bilgim yok yanlış yönlendirmek istemem, ancak değişiklik olmadıysa üniformasız eğitim veriliyor ve gemiadamı olur raporunu özel bir kurs aracılığı ile alıyorsun diyr duyum almıştım.Okulla iletişime geç sana daha net cevaplar vereceklerdir.
Acemi Denizci
Yardımlarınız için teşekkür ederim. İyi günler dilerim.
+2 oy
Miço
Yetkisi olduğu takdirde bütün denizcilik fakülteleri asgari düzeyde aynı eğitimi vermektedir. Yani yetkili bir okulda okurken yada mezun olunca gemi adamı cüzdanınızda okulunuz değil asgari düzeyde gördüğünüz derslere bağlı kalaraktan sertifikalar işlenecektir. Kendi nacizhane fikrimdir okulun kalitesini etkileyen şey verdiği dersler değil (zaten yukarıda da dediğim gibi asgari düzeyde aynıdırlar) size sağladığı çevredir.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

14 Online
0 Uye ve 14 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 14074
Dunku Ziyaretler : 3375
Tum Ziyaretciler : 16900800
...