Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
685
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
Merhaba ben DUIM okumak istiyorum, iskenderun teknik ve ordu üniversitesi duim arasında kaldım, hangisini ilk tercihe yazarsam büyük ihtimalle tutacak o yüzden emin olamadım acaba bu üniversitelerde okuyan bilgi vermek isteyen birileri var mıdır? Vereceğiniz en ufak bilgi, fikir bile bana çok yardımcı olur. Şimdiden teşekkürler.

1 cevap

0 oy
Acemi Denizci
Merhaba kardeşim öncelikle hakkında hayırlısı olsun. İki üniversitesinde avantaj ve dezavantajları var öncelikle İskenderun Teknik üniversitesi yeni açılmış bir üniversite ve yeterliliğini yeni almış bir üniversite olduğundan dolayı disiplini en üst seviyede olan ve  disiplin konusunda tavizin neredeyse hiç verilmediğini açık olarak söyleyebilirim. Hedef nitelikli öğrenciler yetiştirip bu sayede adını duyurmak ve İTÜ PRÜ DEÜ ve KTÜ gibi köklü üniversiteler haline gelmeyi amaçlamaktadır. Bu yüzden bu üniversiteyi seçme durumunda eğer disiplin ile ilgili problem yaşayabileceğini düşünüyorsan Ordu Üniversitesini seçebilirsin. Orada da ast üst ilişkisi , hiyerarşi ve sıkı disiplin var fakat İskenderun Teknik üniversitesi gibi zorlayıcı değil. İki üniversite de kuşkusuz eğitimler çok iyi o konuda aklında soru işareti olmasın. Düşüneceğin şey üniversitelerin konumu biri en kuzeyde öbürü en güneyde. Orduda güneşi görmek için dua edersin, İskenderun'da yağmur yağsın diye :) Yardımcı olabildiysem ne mutlu..
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

7 Online
0 Uye ve 7 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 17790
Dunku Ziyaretler : 3375
Tum Ziyaretciler : 16904516
...