Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
2.3k
Stajlar kategorisinde Acemi Denizci
2 yıllık DLİ ( Deniz ve Liman İşletmeciliği) mezunuyum ve şuan Gemi adamı cüzdanım da Güverte Stajeri olarak görünüyorum.4 Sorum olacak; 1-) Kimisi 6 ay kimisi de 12 ay staj yapmam gerektiğini söylüyor hangisi doğru? 2-) İlla ki sadece uzak sefer gemilerinde mi yapmam gerekiyor yoksa dahili iç sular oluyor mu? Örneğin, İskenderun-İzmir- Marmara da sefer yapan gemiler oluyor mu? 3-) 2022 yılı ortalama Stajer maaşları nelerdir? 4 -) Türk gemilerinde yada yabancı bayraklı Türk işletmeler de sigorta nasıl olur? Evet çok sorum var peşinen teşekkürlerimi sunarım.

1 cevap

+1 oy
Bilgin Denizci
seçti
 
En İyi Cevap

1) 500gt'dan küçük Sınırlı Vardiya Zabiti sınavlarına katılabilmek için 12 ay gemi hizmeti yapman gerekli

- Sözleşmenin öngördüğü A-II/3 müfredat programını uygulayan ve idare tarafından uygunluğu onaylanan denizcilik Anadolu meslek liseleri, denizcilik meslek liseleri, denizcilik Anadolu teknik liseleri veya çok programlı liselerin denizcilik alanlarının gemi yönetimi dalı veya aynı müfredatı uygulayan ve İdare tarafından uygunluğu onaylanan yükseköğretim kurumlarının önlisans veyahut lisans programlarından mezun olup, en çok dört ayı liman seferi olmak üzere toplam oniki ay deniz eğitimini onaylanmış bir staj defterine uygun olarak gemide tamamlamak,

2) Yukarıda yönetmeliğin ilgili maddesinde açıkça belirtilmiş.

3) Stajyerler için herhangibir maaş ortalaması yada skalası yoktur. Çoğu firma harçlık veriyor, bir kısmı da hiç para vermeyip sadece sigorta ödemesi yapıyor.

4) Yabancı Bayraklı gemilerde sigorta yok, Türk Bayraklı gemide SGK kayıtlı olarak stajyer primin ödenir.

Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

7 Online
0 Uye ve 7 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 283
Dunku Ziyaretler : 8298
Tum Ziyaretciler : 16883636
...