Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
603
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
yeniden etikenlendirildi
Merhaba, gemide çalışmak istiyorum gemi adamı belgesi ve sonrasında iş imkanı sağlayan firmalardan hangileri güvenilirdir ?

1 cevap

+1 oy
Bilgin Denizci
seçti
 
En İyi Cevap

Gemi adamı belgesi alabilmek için yetkili kurs merkezlerinde eğitim alabilirsin.

Yetkili kursların listesi 7. Sayfadan itibaren Özel ... diye başlıyor.

https://gbs.uab.gov.tr/gaebs/Public/KurumBilgi.aspx

Ancak bu yetkili kurumlardan hiçbirisi iş garantisi VERMEZLER. İş bulmak tamamen sana ait bir durumdur. Evraklarını tamamladıktan sonra şirketlere gidip başvuru yapman gerekir. Ancak halihazırda piyasada evrakları hazır binlerce işsiz olduğu için şirketler genelde tanıdık yoluyla referans veren kişileri işe alıyorlar. Yani o şirkette aktif çalışan bir yakının olması gerekmekte.

Bunun dışında internette çıkan dolandırıcılık maksatlı hemen iş, şu kadar prim maaş ilanları da mevcut. Ancak bu ilanları verenlerde yine aldatmaya yönelik. Sadece "eğitim aracılık" sözleşmesi imzalatıyorlar, üzerinde iş garantisi gibi ibareler bulunmuyor.

Acemi Denizci
Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim, peki yaz sezonuna yaklaştıkça iş imkanlarında bir artış olurmu sizce ve internette karşıma Oliva Denizcilik hakkında pek çok olumlu yorum çıktı sizce bu firma güvenilir midir?
Bilgin Denizci
Yaz sezonu ile iş imkanları artıp azalmıyor malesef. Pandemiden dolayı çoğu firma kendi deneyimli adamlarını aylarca evde tuttu. Çünkü gemilerde personel değişimi kolay yapılamıyordu. Şimdilerde bu aylarca evde bekleyen deneyimli personellerini göndermeye başladılar.

Oliva denizcilik aracı bir yer, yetkilendirilmiş bir kurs merkezi bile değil. İş garantisi veriyorsa zaten koşarak uzaklaşmak gerek.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

9 Online
0 Uye ve 9 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 3434
Dunku Ziyaretler : 3375
Tum Ziyaretciler : 16890162
...