Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+1 oy
189
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
Bu sene sınava gireceğim. Sayısalda ilk 2000 derece öğrencisiyim potansiyel olarak. Tıp veya müh.  istemiyorum. İtü duime yüksek ihtimal birinci olarak gireceğim. Derece ile de bitireceğimi düşünüyorum. Tek aklıma takılan otonom gemiler. Ben bu mesleği para biriktirip bir an önce karaya geçmek için değil 25-30 sene çalışmak için istiyorum. Sizce sektörde bir  geleceğim olur mu? İngilizcem ileri seviyede

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
Otonom gemiler şu an için emekleme aşamasında. Zaten Gemi Kaptanı ve Zabitlerin görevi gemiyi bir limandan diğer limana götürmekle sınırlı değil.

Dünya üzerinde oluşan meteorolojik olaylar ve alınacak önlemler tamamen yapay zekaya aktarılmadan tam otonom gemi hayalden ibaret. Teknolojik gelişmeler son yüzyılda sadece yanaşma, kalkma ve seyirlerde kolaylık sağladı.

Bunun dışında denizcilik mesleği dışarıdan göründüğü kadar kolay değil. 25-30 sene çalışılacak meslek hiç değil. Bu hayallerle gelip bir iki ay sonra ağlayarak eve dönenleri meslekte çok görüyoruz. Bol şans :)

İlgili sorular

Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

9 Online
0 Uye ve 9 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 534
Dunku Ziyaretler : 3900
Tum Ziyaretciler : 16944715
...