Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+2 oy
820
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci
düzenledi
merhaba. sizce 23 yaşında bir kadın olarak odtü (sosyal bilim okuyorum)  bırakıp itü denizcilik fakültesine geçmek akıllıca olur mu? firmaların tutumu cinsiyetçi midir? kadın kaptanlar, erkek kaptanların çalıştığı her pozisyonda iş bulabilirler mi? hazırlık okumayacağım. 27-28 mezuniyet yaşı denizcilik için büyük bir kayıp mıdır?

ekim 93' doğumluyum.  okulu arayıp bilgi alacağım ama ösym kılavuzunda 23 yaşından gün almama şartı var. itü'ye alternatif olur mu bilmiyorum am farklı bir okul önerebilir misiniz bu şartlar altında?

bir de asıl hayalim pilotaj. amacım polonya'da vs. uygun yollu pilotaj eğitimi alacak parayı (50.000 avro işimi rahatça görür)  3-5 yıl denizcilik yapıp biriktirmek esasen. şu an tam burslu pilotaj puanı alamıyorum. kadın zabit bu sürede bu parayı biriktirebilir mi? dayanıklı bir yapım vardır. strese karşı dirençliyimdir. erkek mezunlar 10 yere başvuru yapıyorsa 30 yere başvuru yapmayı ya da ek dil öğrenmeyi göze almış durumdayım.

defalarca düzenlediğim için tutarsızlıklar oldu. gece 4 olmasının da payı var. kusura bakmayın. cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. yolunuz açık olsun.

1 cevap

+1 oy
Bilgin Denizci
- öncelikle hazırlık okuyup okumamak okulun gerektirdiği ingilizce muafiyet sınavına bağlı, bunun sonucunda hazırlık okunup okunmayacağına karar veriliyor.

- bazı firmalar haricinde kadın zabitan tercih edilmez, çünkü hem iş yükünün ağırlığı hemde personel üzerindeki otoritenin sağlanması hususunda problem çıkabiliyor.

- yaş konusu her okul için önemli bir kriter, okulun bildirdiği özel kurallar ösym tercih kılavuzlarında yer alır.

- para biriktirip başka bir mesleğe geçiş biraz hayal, zaten 50.000 euro yeterli olmayacaktır, ancak pilotaj için frozen atpl eğitimi alabilirsin ki barınması , yeme içmesi derken fiyatlar 2-2,5 katına çıkıyor. Gemide minimum 4-5 sene çalışmak demek bu. Daha sonra bu frozen atpl sertifikası ve eğitimleri bile çoğu havayolu firmasında işe yaramıyor, illaki type course denilen tip sertifikası istiyorlar. Onun içinde bir 30-40.000euro gözden çıkartmak gerekir.

Yani kısacası imkansız değil ama gemiye zaten  7-8 sene verdikten sonra pilotlar ile hemen hemen aynı maaşlar kazanılıyor.
Acemi Denizci
sağolun, teşekkürler :)

İlgili sorular

Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

25 Online
0 Uye ve 25 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 2010
Dunku Ziyaretler : 6239
Tum Ziyaretciler : 16767494
...