Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+2 oy
446
Denizcilik Genel kategorisinde
Merhabalar, grupta yeniyim sizlerden bir ricam olucak efendim. Ben 2 yıllık gemi makineleri işletme mezunuyum.(3000KW YETERLİLİĞİM VAR). Fakat mezun oldugum okulda hiç birşey öğrenemedim. Dersler hep nanay geçti anlayacağınız. Daha önce hiç makine dairesi görmedim ( resim, video v.s hariç ) gemiye çıkmak istiyorum. Fakat stajımı iyi bir şirkette yapmak istiyorum, Bazı iyi şirketlerin 3000kw nın altı gemileri mevcut bunlar 4 yıllık fakülte mezunumu arıyor ille de Mühendis olmamız mı şart ? 2 yıllıkların piyasadaki değeri nedir ? ortalama zabit maaşları ne durumdadır ? şimdiden teşekkürlerimi sunarım..

1 cevap

+1 oy
Bilgin Denizci
Öncelikle mesleği öğrenebileceğin bir gemide staj yapmanı öneririm. Büyük veya küçük farketmez, zaten stajın amacı budur.

Daha sonra yeterlilik sınavına girdiğinde ve ehliyetini aldıktan sonra şirketlere başvuru yapabilirsin. Uygun kW makinesi olan şirketler illaki Uzakyol alacak diye bir şart yoktur.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

14 Online
0 Uye ve 14 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 193
Dunku Ziyaretler : 6239
Tum Ziyaretciler : 16765677
...