Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+2 oy
1.2k
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci
Merhaba ben kaptan olmak istiyorum ama kafam çok karisik. Ben gecen sene belimden bel fitigi ameliyat oldum ama şuan body yapi yorum hic anlasilmiyor bu engel olur mu? Ayrica ben TM yim yani mf4 ten 4 senelik kazanamiyorum. Simdi ben 2 senelik ege univ ve ist bilgi univ deniz ulaştırma ve isletme yi kazaniyorum. Ayrica piri reis yat işletmeciliği( yat kaptabligi)(2 sene) ni da kazaniyorum. İkisinden de dgs ile güverteye geçiş hakkim var. Ama 1. Siniftan mi baslicam bunu da kafaya takiyorum. Mesela ege Üniv 2 senelik denjz ulaştırma isletmeye gitsem 2 sene sonra staj bulma skntisi ceker miyim? Hep 3. Kaptan olarak mi kalirim. Duim okumak haricinde uzun yol kaptani olma imkanim olmaz mi? Bunlara çok merak ediyorum. Bana uardimci olursaniz çok ama çok se.vineceğim teşekkürler.
Acemi Denizci
Ek olarak ben düz lise mezunuyum yine de kaptan olabilir miyim?

2 Cevap

+1 oy
Miço
okadar cok sıkıntılar varki şu anlattıklarının icinde hem parandan olursun hemde sitresten kafayı yersin. bunu dikkate al baska çıkarın yok bence. 1 sene adam akıllı sayısal bölümlere calıs sınava gir. tm olabilirsin farketmez mf den sınavlara gir puanın hesaplansın tercih yap. yok dgs miş felan cok mucize işler onlar heleki tm isen.  dediğim gibi bir sene ev de felan veya dershaneye git calıs deniz ulaştıma işletme mühendisliği 4 yıl olanı hedefle. tek seferde sıkıntısız oku olsun bitsin. tercihlerinde itü ,dokuz eylül ktü olsun öncelik. sağlam okullar. ona göre puan türünü hedefle .başarılar
+1 oy
Bilgin Denizci
İki senelik Myo'ların ehliyetleri 3000gt sınırlı yani sadece 100 metre boyuna kadar küçük gemilerde çalışıyorlar veya sertifikasında 3. Zabit zorunluluğu olmayan uzakyol gemilerinde 4. Kaptan olarak çalışıyorlar. Buradan bakınca epey zorlu iş bulma durumu.

Geçiş yapacağın okuldaki derslere bağlı , eğer çoğu kabul edilmezse birinci sınıftan başlarsın yani 2+2 gibi bir sistem yok. Duim okumak haricinde başka Uzakyol Vardiya Zabitliğinden Kaptanlığa girme yolları var ama avantajı yok, Duim mezunu 3 sene hizmetle 2. Kaptanlığa yükselirken diğer türlü 6-7 senede ancak Uzakyolu alıyorsun.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

7 Online
0 Uye ve 7 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 2544
Dunku Ziyaretler : 3900
Tum Ziyaretciler : 16946725
...