Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
688
Denizcilik Genel kategorisinde Miço
Düim bitirip savaş gemilerinde kaptanlık yapabilir miyiz? Yine aynı şekilde deniz harp okulu bitirip sivil gemilerde kaptanlık yapabilir miyiz? Bir de askeri kaptanların maaşları ticari gemi kaptanlarıyla aynı mıdır ? Eğer aynı değilse askeri kaptan aylık ortalama ne kadar maaş alır?

2 Cevap

+1 oy
Miço
Askeri gemiler sivil gemilere nazaran farklıdır sivil gemilerde bir kişi vardiya nöbeti tutarken askeri gemilerde bu sayı 4 de olur 10 da .Duim bitirince muazzaf subay alımlarından askeriyeye yönelebilrisin ama geçen seneki muazzaf alımları değiştikten sonra ne oldu hiçbir fikrimyok  duim 3.sınfta sanırım DHO öğrenci alımı yapıyor orada mülakatlara girebilirsin. DHO'da duim okuduğunu farzedersek emekli olduğunda sivil gemilere yönelebilirsin DHO bitirip sivil gemilere çıkabilirsin ama emeklilik sınırın gelmeden  istifa ettiğin zaman TSK'ya tazminat ödemek zorunda kalırsın. Askerye  ile sivilin maaşları farklıdır  askeriyenin maaşı sivile oranla daha azdır askeriye yalnış bilmiyorsam rütbesine göre asker maaşı ve yabancı liman başına 80 dolar alıyor ( 80 dolar kısmı doğru olmayabilir) Sivilde ise çalıştığın geminin cinsine,büyükülüğüne bayrağına göre her şey değişir.
Miço
Bilgilendirme için teşekkür ederim.
+1 oy
Bilgin Denizci
Savaş gemilerinde Kaptan değil Gemi Komutanı vardır. Bunun için Deniz Harp Okulu okumalı ve Deniz Sınıfı Subay olman gerekir. Ancak bu yazıldığı kadar kolay değildir. Her Harp Okulu bitiren Subay gemilerde görev alamıyor ya da her gemide görev alan Subay, Gemi Komutanı olamıyor.

İlgili sorular

+2 oy
2 cevap
15 Haziran 2017 Denizcilik Genel kategorisinde Descard19 Acemi Denizci sordu
+1 oy
1 cevap
28 Haziran 2016 Denizcilik Genel kategorisinde A.Alkan Acemi Denizci sordu
+1 oy
1 cevap
31 Ağustos 2020 Denizcilik Eğitimi kategorisinde sener.no4 Acemi Denizci sordu
0 oy
1 cevap
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

22 Online
0 Uye ve 22 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 1806
Dunku Ziyaretler : 6239
Tum Ziyaretciler : 16767290
...