Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+3 oy
717
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Miço
GEMİADAMLARI YÖNETMELİĞİ DEĞİŞİKLİĞİ (TASLAK) 15.06.2017...

Kaptanlıktan uzakyol kaptanlığına geçiş kaldırılmış, (Cehennemde her ülkenin yanan bir kuyusu varmış, Türkiye hariç tüm ülkelerin kuyularının başında bir zebani durur yakılacakları kuyuya itermiş, merak etmişler Türklerin kuyusunda neden zebani yok diye bilge cevap vermiş Türkler zaten birbilerini kuyuya atarlar ayrıca zebaniye gerek yok. Dünya’da zabit açığı var, biz kendi vatandaşımızın bu açıktan faydalanmasını engelliyoruz. Bravo bize)

Başmakinistlikten uzakyol başmakinist yeterliliğine geçiş kaldırılmış, (Çok üzüldük.)

Tayfa (Gemici, usta gemici, yağcı, usta makine tayfası, elektro-teknik tayfası) sınavları kaldırılmış, (Sözlü tayfa sınavlarından on-line tayfa sınavına geçecez derken sınavları toptan kaldırdık hayırlı olsun.)

Porsun ve serdümenlerin usta gemici olmaları kaldırılmış, (Gerekçe askerlik süresinin kısalması olabilir, yine de Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda almış oldukları eğitim ve gemide yaptıkları görevler dikkate alındığında vatani görevlerini denizde yapan bu gençlere doğru olmamıştır. Zira, 6 ay deniz hizmeti yapan gemici 10 gün usta gemici kursu görüp usta gemici olabiliyorsa askeri gemilerde görev yapan porsun ve serdümen erlerimize haksızlık olmuştur, bu madde eski halini muhafaza etmelidir.)

Usta gemici olma şartlarından biri olan 12 gemici olarak deniz hizmeti yaptıktan sonra usta gemici kursunu tamamlamak şartındaki deniz hizmet süresi 12 aydan 6 aya düşürülmüş, (Bu değişiklik STCW 2010 Manila Değişiklikleri Kural II/5 e aykırı, tekrar gözden geçirilmesinde fayda var)

Sınırlı vardiya zabiti olma koşullarına İngilizce zorunluluğu ilave edilmiş, (İdaremizin zabitlerin İngilizce seviyelerini arttırma konusundaki hassasiyeti doğru ve son derece yerindedir. Ancak, bu hassasiyete sınırlı vardiya ve sınırlı makine zabitleri ile yat kaptanlarının da dahil edilmesi uygun değildir. Üstelik mevcut sınırlı yeterliliklerindeki zabitlerin yeterliliklerini uzatırken de bu değişikliğe tabi olmaları TURYOL, DENTUR, Mavi Marmara, Şehir Hatları, özetle İstanbul’un deniz ulaşımını etkileyecektir. Çözümü söyleyeyim istediğiniz İngilizce seviyesi olmayanlara kabotaj dışında çalışamaz sınırlaması getirirsiniz olur biter.)

Uzakyol vardiya zabiti olma koşullarında fakültelerde hazırlık sınıfı alınması zorunluluğu kaldırılmış, (Bu değişikliğin yorumu bana düşmez, ancak bu değişiklikten sonra denizcilik fakültelerinde hazırlık sınıfı kaldırılırsa zabitlerin İngilizce düzeyleri ciddi şekilde düşecektir.)

1 cevap

+2 oy
Bilgin Denizci
Taslak diyor kardeşim.

 

Ayrıca oradan buradan kaynağı belirsiz paylaşımlar yapan sayfalardan kopyalama yapmaya gerek yok :)
Miço
Arkadaşın yorumuna tanık oldum ben bakarsanız İTÜ'de artık İngilizce haZırlık yok hayallerim çöpe gitti
Miço
ingilizce hazırlık tüm fakültelerde var . Zorunuydu yani herkes okumak zorundaydı.  Şİmdi ise zorunlu olmadığına dair taslak belirtmişler. ister okursun ister okumassın yani. hayallerini etkilicek birşey yok.sakin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
10 Ağustos 2016 Denizcilik Eğitimi kategorisinde korekoxp Acemi Denizci sordu
0 oy
1 cevap
+1 oy
1 cevap
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

12 Online
0 Uye ve 12 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 2458
Dunku Ziyaretler : 8298
Tum Ziyaretciler : 16885811
...