Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+3 oy
2.2k
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
İyi günler. Ben Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği okuyarak broker olmayı hedefliyorum. Şuanki sıralamamla da İstanbul Üniversitesi ve Dokuz Eylül'e girme şansım var. Benim sormak istediğim şey şu : Bundan 8-9 yıl öncesine kadar bu bölümün sıralamaları gayet yüksekmiş (İstanbul Ünv. Duim 30-40 bin arası alıyormuş mesela) ama şuanda en yüksek sıralama İTÜ'de ve o da 70 - 75 bin civarında alıyor. Bunun sebebi artık Duim'de iş olanaklarının azalması vb. bir sebepten midir ? Duim okuyarak broker vb. kara sınıfı dallarda çalışmak mantıklı mıdır ? Eğer böyleyse İstanbul veya Dokuz Eylül'de duim okuduktan sonra (üst düzey bir ingilizceyle beraber) broker olarak iş bulma ihtimalim var mıdır acaba ? Son olarak, sizce duim okumak ve broker olarak devam etmek isteyen biri tercihini Dokuz Eylül`den yana mı kullanmalıdır, yoksa İstanbul Üniversitesinden mi ?

1 cevap

+1 oy
Miço
Dostum yanlış hatırlamıyorsam 2013 yılında alansız girme sıkıntısı olmuştu üniversiteye. O zamandan itibaren sıralamalar düşüşte. Dediğin gibi eskiden çoook çook yüksek puanlarla alıyorlardı çünkü meslek hakkında bilgiye fazlasıyla ulaşamıyorlardı. Aaa kaptanlık mı çok süper yaz kafası vardı bence. Şimdi ise mesleğin yaşam şartları kolayca öğrenilebildiği için çoğu kişi vazgeçti.
Acemi Denizci
Çok teşekkür ederim yanıtınız için. Yani duim hala mantıklı bir bölüm. Peki DEU da mı okunmalı yoksa İstanbul Ünv. mi ? Dediğim gibi kaptanlıktan öte broker olarak çalışmak istiyorum.
Miço
O konuda bilgi sahibi değilim malesef
Acemi Denizci
Çok teşekkür ediyorum yine de yardımınız için, sağolun.
Miço
deu denizcilik işletmeleri alanında önde gelen üniversitedir anladığım kadarıyla sen kaptan olmak istemiyorsun sadece broker olmak istiyorsun. Ama kaptan olduktan sonra da broker olabilirsin. Direk deniz işletmecisi olarak mezun olmak istiyorsan denizcilik işletmeleri okumalısın. Zabit olarak çalışmak istiyorsan deniz ulaştırma işletme mühendisliği okuman gerek
Acemi Denizci
Çok teşekkür ediyorum yanıtınız için, brokerlik alanında genelde pek fazla yeni eleman alınmadığından bahsediyorlar. Bu konuyu biraz daha araştırıp ona göre karar vereceğim. Çok faydalı oldunuz,  sağolun.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

11 Online
0 Uye ve 11 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 3118
Dunku Ziyaretler : 18123
Tum Ziyaretciler : 16907967
...