Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+2 oy
1.7k
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği bölümünü tercih edeceğim. Bölümü bitirdikten sonra ileride kaptan olmak için ne yapmam gerekiyor?

Şimdiden teşekkür ederim

1 cevap

+1 oy
Bilgin Denizci
Öncelikle Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Kaptan veya güverte zabiti yetiştirmez. Bu bölümün amacı Makine zabiti yetiştirmektedir.

Mezun olduktan sonra sınavları başarıyla tamamladıktan sonra Uzakyol Vardiya Mühendisi (Gemi 3. - 4. müh) olarak başlayıp hizmetler ve sınavlardan sonra Uzakyol Baş Mühendisliğe kadar yükselebilirsin.

Kaptan veya güverte zabiti olabilmek için Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümünü tercih etmelisin.
İyi günler Coaxem bi sorum olacaktı size.
Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği ve Gemi inşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği bölümleri arasında ne gibi farklılıklar var tercih etmek istiyorum.İki bölüme de puanım yetiyor hem İTÜ ye hem Yıldız Teknik e şimdiden teşekkürler.
Bilgin Denizci
Denizcilik Fakültesi olan okullarda bölümün adı Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği ve sadece gemi makineleri üzerine eğitim veriyor.
Yıldız Teknik'te Denizcilik Fakültesi olmadığından ve Gemi İnşaatı dersleri de beraberinde alındığından dolayı bölüm adı farklı.

Eğer gemilerde çalışmayı düşünüyorsan eski ve köklü olan okul İTÜ'yü tercih edebilirsin. İTÜ'de ve Denizcilik Fakültelerinde okullarda hiyerarşi ve üniformalı eğitim vardır. Bunun yanında saç sakal traşı vs. gibi gereklilikleri vardır.
Yıldız Teknik'te ise normal üniversitelerdeki gibi sivil kıyafetle ve istediğin saç, sakal ile gidebiliyorsun.
Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri İşletme Müh. nin puanı neden daha yüksek çalışma alanı mı daha geniş ?
Sizce hangi bölümü yazmalıyım ?
Bilgin Denizci
Gemi İnşaatı mezunları tersanelerde ve dizayn ofislerinde de çalışabilirler.
Acemi Denizci
Sizce makina mühendisliğinden mezun biri sektörde dışlanır mı staj ve iş bulma konusunda ? Bu yıl Piri Reis üniversitesinin tamamlama kursuna katılıp 6 aylik stajın ardından uzakyol vardiya mühendisi olmak istiyorum .
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

17 Online
0 Uye ve 17 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 17321
Dunku Ziyaretler : 3375
Tum Ziyaretciler : 16904047
...