Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
835
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci
Merhabalar lise 3 öğrencisiyim ve aklımda birkaç plan şekillendirdim. Lütfen bunları yorumlar mısınız? Öncelikle açık liseye geçip yazılım dilleri ve Almanca bakımından kendimi geliştirmek, sıkı bir şekilde üniversite sınavına çalışmak var aklımda. (İngilizcem gayet iyidir onuda geliştiricem ama.) Üniversite olarak dokuz eylül üniversitesi/güverte düşünüyorum. Stajları kısa dönemlerde yazın bitirmeyi hedefliyorum. Türk bayraklı bir gemide belli bir süre için (10 sene civarı eğer çok seversem ve imkanlar uygunsa daha fazla) çalışmayı ve para biriktirmeyi düşünüyorum. Daha sonra biriken parayı bir iş için sermaye yapmayı düşünüyorum. Gemide çalışırken planım ise okuyabildigim kadar kitap okuyup kendimi geliştirmek ve günde yaklaşık 7-8 saat uyuyabilmek. (Bu uyku hedefi için hangi gemileri önerirsiniz?) Bu planların uygulanabilirliğini görmek için üniversite sınavından önce bir gemiye bir kaç ay için çıkmak isterim bunun için neler yapabilirim? (Planlar yüzeyseldir. İşler bazı yerlerde farklı gelişebilir ya da fikrim tamamen değişebilir bunun farkındayım. Ayrıntılı anlattım çünkü ayrıntılar hakkındaki yorumunuzu da merak ediyorum.) Biraz uzun oldu gibi. Cümle cümle cevaplayabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.
Miço
Bu planlar bana bir yerden tanıdık geldi :)
Mümkünse mesaj olarak instagram kullanıcı adı vs atabilir misin? bir tanışalım.
Bu arada ben de bu ay sonu üniversite sınavına giriyorum.
Miço
sendemi kaptan yada yazılımcı olucan? :)
Miço
Gemi makineleri işletme mühendisliği okuyacağım. Yazılımcı olmak için okulunu okumaya ihtiyacım yok zaten hali hazırda birkaç yazılım dili biliyorum ve üzerinde çalıştığım projeler de var.

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
seçti
 
En İyi Cevap
Stajları kısa dönemde yazın bitirmen imkansıza yakın, genellikle şirketler uzun dönem stajyerleri tercih ediyorlar.

10 sene çalışarak çok fazla bir birikim elde edemezsin.

7-8 saat düzenli uyku imkansız, bazı günler 3-4 saat uyuduğun hatta daha az uyuduğun günler oluyor. Gemideyken birşeye odaklanıp başka iş yapman da mümkün değil, kitap okumak belki bir 10-15 dakikanı ayırabiliyorsun ancak geri kalan işlere vakit bulamazsın.

Zabitken seyirde normalde 8 saat köprüüstü vardiyan oluyor, bunun dışında 3-4 saat evrak işleri ve aylık, haftalık bitirmen gereken işler oluyor. Geri kalan zamanında liman yanaşması olursa manevrada görev alıyorsun sonra liman vardiyasında devam ediyorsun çalışmaya. Yine limanlarda 3-4. Kaptan 12şer saat liman vardiyası tutuyorlar, geri kalan 12 saatlerinde yine liman evrakları ve limanda yapmaları gereken işler (seyir planlaması vs) gibi işlerle uğraşıyorlar.
Acemi Denizci
Peki şöyle düzeltsem ne derece uygulanabilir olur?

-Okul bitince 1 senelik staj.
-10-12 sene civarı çalışma  sonunda kredi ve sermayeyle iş yeri açma. (Bu arada 10-12 sene içinde ne kadar birikim yapılabilir? Temel ihtiyaçlar hariç para harcamamak koşuluyla. Yani kola, çikolata, sigara, alkol vs olmayacak ama diş macunu vs. Olacak.)
-Her gun olmasada çoğunlukla 7-8 saat uyumak
-sorumluluk yaparken değil de boş vakitlerinde gerçekleştirmeyi düşünüyordum onları. Öyle saatlerce değilde bı 20-30 dakika kitap. 15-20 dakika meditasyon ve 30-40 dakika spor yapabiliyor olsam günlük yeterli olur benim için. Bu mümkün müdür?

-Tabii bu planladıklarını normal seyirdeyken geçerli limandayken veya manevrada görevliyken öyle şeyleri beklemiyorum tabii.
Bunlarada hem denizcilikle hem kişisel olarak     yorumunuzu bekliyorum cevaplarsaniz sevinirim. Görüşünüz önemli :). Teşekkürler.
Bilgin Denizci
10-12 sene çalışmayla orta derece bir araba alabilirsin ve iyi tutarsan da 20-30bin nakit, malesef o sırf diş macunuyla olmuyor. İllaki harcaman oluyor. Mesela telefonun kırıldı gidip cep telefonu alıyorsun, bilgisayarın bozuldu gidip yenisini alıyorsun.

genelde uykunun ve yemeğin dışında hiçbirşeye vakit bulamıyorsun zaten yorgunluktan biran önce yatayım diyorsun :)
Acemi Denizci
Abi aklıma takılan bi konu var. Orta derece arabadan neyi anlamalıyım. Yani araba olarak değil de nakit olarak ne kadar birikebilir söyler misin? (birde kurunu :D)
Bilgin Denizci
vw golf , TL
Miço
Bunu Türk bayraklı gemiler için mi söylediniz? Çünkü yabancı bayraklı bir tanker gemisinde 20bin-30bin TL zaten 1 aylık maaşa denk gelebilir diye biliyorum yanlış mıyım? (tabii konumuna göre değişir.)

İlgili sorular

Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

18 Online
0 Uye ve 18 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 1851
Dunku Ziyaretler : 4945
Tum Ziyaretciler : 16761096
...