Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+1 oy
2.2k
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci
Lise sona geçmiş bir kardeşinizim öncelikle bu meslek benim hayalim çok istiyorum olmak sınava hazırlanacağım bu sene fakar aklımda sorular var izninizle soruyorum

- Yaklaşık hayırlısıyla kazanmam hazırlık olursa felan tam 6 yıl sonrasın da meslek de ne gibi değişimler olur sizce maddi konuda azalmalar mı olur belki bir sürpriz olup artmalar yaşanılır mı ?

- Teknolojinin gelişmesiyle bu alanda teknolojiye yatırım olup kaptanlar işsiz kalabilir mi ?

- Staj bulma iş bulma zormuş ve benim torpilimde olmayacağını düşünürsek iyi bir dil bilmem ve derslerde başarılı olmam staj bulmakta iş bulmada yararı olur mu ? yoksa iş bulmak imkansıza yakın mı ?

- Şayet sıralamada iyi bir durumda olursam İTÜ  İZMİR PİRİ REİS hangisini tercih etmeliyim yaşantı ve iş bulmak açısından ?

- Gözlük takıyorum numaralar sol 4 sağ 4 sıkıntı çıkarır mı ?

bunlar benim için çok önemli cevaplarsanız çok memnun kalırım

1 cevap

+1 oy
Bilgin Denizci
- 2003 yılından beri meslekte olan bir abin olarak gördüğüm malesef çok fazla oranda düşme var. Bunun nedeni yetişmiş eleman fazlalığı, global krizler gibi sebepler. Çoğunlukla yetişmiş eleman fazlalığı, bunu şöyle düşün bir futbol takımı var ve eskiden alt yapısına 10 tane genç giderken hepsi takıma seçilme şansı buluyordu. Bu şu an 1500 civarında ve sadece 22 kişi alınıyor. Şirketler de bu kadar insan arasında hem rekabet yapıyor hem de maaşla oynama şansı oluyor. İlerleyen senelerde bu yetişmiş eleman sayısı daha da artacaktır.

- Şimdilerde insansız gemi projeleri geliştiriliyor.

- Okulda başarılı olman stajlar konusunda işe yarar. Okullarda düzenlenen kariyer günlerinde şirketler genelde bölüm birinci,ikinci, üçüncülerini tercih ediyorlar.

- https://www.youtube.com/watch?v=VPz9_UaEO_g

- Sağlık şartlarını okumalısın.
Acemi Denizci
Abi bu sektörde işin zorluğundan dolayı bırakan çok insan varmış bu bir avantaj olamaz mı ve beni gelecek yıllarda en çok endişelendiren insansız gemi projeleri senin tahminlerine kaç yıl sonra yürürlüğe girer
Bilgin Denizci
İnsansız gemi projeleri önümüzdeki sene hayata geçirilecek. Mezunlar da her sene artıyor, geçtiğimiz hafta bir etkinlikte fakültede okuyan kardeşlerim malesef staj bulmanın imkansıza yakın olduğunu söylediler.
Acemi Denizci
Peki neden şirketler staj imkani vermiyor yani karşılığında para almadan , +1 kişinin gemide durması şirketler için çok büyük bir olumsuzluk mu yaratıyor ? Çok soru sordum kusuruma bakma abi :)
Bilgin Denizci
Gemilerde personel kapasitesi sınırlı +1 kişi olması normal personelden 1 kişi eksik olması demek. Çoğu şirkette staj kadroları gemideki bu durumdan dolayı sınırlı.
Acemi Denizci
Sorularımı cevapladığın için çok teşekkürler abi.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

8 Online
0 Uye ve 8 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 2883
Dunku Ziyaretler : 18123
Tum Ziyaretciler : 16907732
...