Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

–4 oy
1.9k
Denizcilik Genel kategorisinde Miço
İnternette gördüğüm kadarıyla durum böyle. Ama bu durumda güvertecilerin maaşı neden makinecilerin maaşıyla eşit?

2 Cevap

+1 oy
Usta Denizci
Ne olmasını bekliyorsun? Kaç tane makineci, gemide güverte zabitleri kadar çalışıyor? Hayal dünyasındasın, güverte zabitleri o kadar çalışacak, ama makineciden az alacak, olur mu öyle? Kaldı ki öyle bişi olursa güverte zabitleri isterlerse zimmetlerine her ay binlerce dolar geçirebilirler. Bununda farkında şirketler.
Miço
Hocam ben daha öğrenciyim. GMİM veya DUİM seçmeyi düşünüyorum.Bilgi almak için sordum. Neden bu kadar sinirlendiniz yani?
+1 oy
Miço
Bu meslekte ne yazıkki hala güverte makine ayrımı yapan insanlar var makineciler yatıyor zihniyetinde zabitler var ama denizcilik bir ekip işidir bir kişi eksik olunca iş aksar güverteninde makineninde kendine göre zorlukları var birinin maaşı daha yüksek olsa gemide huzursuzluk olur ve bölüm seçerken yığılma olabilir. Makine teknik bir departman makine dairesi sıcak olur tehlikelidir yeri gelir heryerin yağ yakıt olur yeri gelir daracık alanda kıvrılarak elinde iki tane anahtar ile pas tutmuş civataları sökmeye çalışırsın tabiki her zaman böyle durumlar olmuyor bu arada ben makine zabitiyim ve memnunum işimden ama dediğin gibi piyasada abartılı bir makine zabiti açığı yok buda aklında bulunsun
Miço
Hocam internette gördüğüm kadarıyla DUİM doyuma ulaşmış.5 yil sonra işsiz kaptanlar olabilirmiş. Ama GMİM açığı daha fazlaymiş. Hatta staj bulma konusunda bile makineciler daha avantajlı oluyorlarmiş. Ben bu yüzden sordum soruyu. Yoksa kimsenin maaşinda gozüm yok.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

15 Online
0 Uye ve 15 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 1809
Dunku Ziyaretler : 4945
Tum Ziyaretciler : 16761054
...