Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
318
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
Merhaba 2 yıllık mezuniyetten sonra uluslararası kaptanlık yapabilmek için eğitimimizi nasıl tamamlayabiliriz?Evreleri nelerdir? yada bu şekilde imkansız deyip bir yıl çalışıp önümüzdeki yıl 4 yıllığa mı hazırlanmak gerekir?
tyt ile alınan bölüm MF ile alınca böyle zor duruma düşüyor insan, takipte etmemek tuzu biberi oldu durumun

1 cevap

0 oy
Miço
uluslararası kaptanlıktan kastınız sanırım uzakyol kaptanlığı. 2 yıl myo da deniz ulaştırma işletme önlisans bölümününü okuyup 12 ay açık deniz stajı yaparsanız ve şuan yeni yönetmelikle gelen yabancı dil sınavı puanını sağlarsanız vardiya zabiti sınavına girmeye hak kazanırsınız.bu belgeyi aldıktan sonra uzakyol vardiya zabitligine geçme şansınız var. bakınız resmi gazetede yayınlanan yönetmelikte aynen şöyle yazıyor; Vardiya zabiti yeterlik belgesine haiz olanlar, bulundukları yeterlik belgesi ile en az yirmi dört ay deniz hizmeti ibraz etmek, YDS’nin İngilizce bölümünden en az 60 puan veya ÖSYM tarafından YDS’nin eşdeğeri kabul edilen ulusal/uluslararası yabancı sınav türlerinden 60 puana denk puan almak ve İdarenin öngördüğü sınavda başarılı olmak şartıyla uzakyol vardiya zabiti yeterlik belgesi alabilirler. vardiya zabiti yeterliliğine 3000 gt sınırlaması var,3000 gt altı çok az gemi var,3000 gt üstünde 3.kaptan olarak çalışma imkanınız mümkün ancak oradada uzakyol vardiya zabiti yeterliliği olanları seçiyorlarmış. yani çok zor ve meşakatli bir süreç. iyi günler.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

10 Online
0 Uye ve 10 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 3119
Dunku Ziyaretler : 18123
Tum Ziyaretciler : 16907968
...