Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
618
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci
Selamlar,yakın bir zamandır gemi kaptanlığı mesleğini içtenlikle istiyorum ne kadar ailem özel sektör diye karşı çıksada itü denizcilik işletme bölümüne gitmeye kararlıyım şimdi size sorum bu sektör doyma noktasındamı veya mezun olduğumda işsiz kalma durumu varmıdır cevaplarsanız sevinirim...

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
Öncelikle bir iki yanlış hususu giderelim.

1- Okula her giren mezun olamıyor, ilk seneden sonra veya stajdan sonra okulu bırakan çok oluyor.

2- Her mezun olan gemilerde çalışamıyor. Gerek işin zorluğu gerekse her kişiye uymaması nedeni ile çoğu kişi mezuniyetten sonra alternatif iş arayışlarına başlıyor. Staj zamanında öğrendiklerin veya stajda gemide yaptıkların doğrudan meslek hayatına etki ediyor.

3- Kendini geliştirmeyip, staj zamanı hiçbirşey öğrenmez isen okul adına güvenerek bir yerlere gelmen mümkün değil. İş bulma zorluğu burdan çıkıyor.

4- Artan okul ve mezun sayısı son zamanda şirketlerin elinin altında hazır yüzlerce ehliyetli zabit olmasına yol açtı. Bunları elemek için kendi bünyelerinde ayrı sınav yapıyorlar, bu sınav genelde mesleki ölçüm sınavı. İstenen başarıyı yakalayamayan zabitler o şirketlerde çalıştırılmıyor malesef.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

14 Online
0 Uye ve 14 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 18072
Dunku Ziyaretler : 3375
Tum Ziyaretciler : 16904798
...