Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
5.1k
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci
Merhaba Herkese ben gemi inşaa okuyorum.Yat kaptanlığı ehliyeti almak istiyorum fakat renk körlüğü var bende ama trafik ışıkları vs ayırt edebiliyorum sadece sayıları okuyamıyorum almama en gel olur mu artık araba ehliyeti de vs kalktı engel olursa lensleri varmış onlarla alabilirmiyim şimdiden teşekkürler

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci

Sadece catering (mutfak) çalışanları dışında renk körlüğü kabul edilemez sağlık kusurudur. 

Renk duyusu ölçme muayeneleri İschiara Testi ve renkli yün yumaklar ile yapılır. Bu testlerde renkleri ayırt edemeyenler total renk körü kabul edilir. Total renk körlüğü olan kişilere; yardımcı sınıfta aşçı, berber, kamarot, bilimadamı ve gemi katibi hariç olmak üzere "Gemiadamı Sağlık Raporları" verilmez; Çalışanların da denizde çalışmalarına müsaade edilmez.İstisna olarak, yün yumak testinde renk ayrımı yapabilen makine tayfası yağcılara da gemiadamı sağlık raporu verilir.

Acemi Denizci
Hiç çözüm seçeneği yok mu acaba bilginiz var mi
Bilgin Denizci
Malesef meslek için gerekli sağlık koşullarını sağlamalısın, bir Kaptan veya Zabit her şartta seyir için gerekli olan keskin ve hatasız görüşe sahip olmalıdır.

Denizdeki sığlıklar, şamandıralar hatta gemilerin hangi yönlere gittiğini anlayabilmen için seyir sistemleri renkler üzerine kurulmuştur.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

10 Online
0 Uye ve 10 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 4504
Dunku Ziyaretler : 4945
Tum Ziyaretciler : 16763749
...