Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
2.6k
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci
Ortopedi çok detaylı inceliyo mu? Rapor alan arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz?
Usta Denizci
Bir sürü teste girersin ama tam detaylı inceleme yapılmaz, sağlığında; işi yaparken sana sorun çıkartacak ve görevini aksatacak bir şey var mı diye bakılır. Özel hastanelerden almanı tavsiye ederim, daha az yorucu ve iyi oluyor.
Acemi Denizci
Spina bfida sorun yaratır mı sizce çok az derecede,duruş bozukluğu felan yok.
Acemi Denizci
Benim kalp rahatsızlığım var bi sorun çıkarırımı

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
Tabiki röntgen, ekg, duruş bozuklukları ve herhangi bir problem olmadığı incelenir. Bu röntgenlere tekrar Sahil Sağlık Merkezi'ndeki doktorlar bakıyor ve eğer uygun görmez ise yeniden teste gönderebiliyor.
Acemi Denizci
Çok az derecede spina bfida var sorun olur mu duruş bozukluğu felan yok. Bide röntgen çekmeyen direkt sadece bikaç tetkik yapan varmış
Bilgin Denizci
Röntgen çektirmeyen yer diye birşey olamaz, ilk heyet raporu alıyorsun sonraki senelerde periyodik raporda dahi röntgen çekiliyor.
Acemi Denizci
Peki spina bfida sorun olur mu çok az derecede ve herhangi bi belirti yok
Bilgin Denizci
Böyle bir bilgi mevcut

3- ( Değişik :28.01.2009 /344 sayılı Yönerge/ Madde 11) Vertebral kolonda doğumsal anomali, hemivertebra, vertebral füzyon, spina bifida, spondilolistezis bulunmamalıdır. Ancak gemiadamının değerlendirmesini yapacak uzman hekim tarafından, sadece radyolojik olarak görülebilen ve fizik muayenede tespit edilemeyen çok hafif dereceli bulgularda (belirgin bedensel deformitesi olmayan), örneğin; bel hareketlerinin normal sınırlar içinde olması, vertebral anomalilere eşlik edebilecek ve nörolojik bulgulara sebep olabilecek tethered cord, siringomyeli, diastomatomyeli gibi anomalilerin araştırılması için yapılan MR incelemesinde omuriliğe ait herhangi bir bulgu yok ise; uzman hekim görüşü ile “Özel Durum Sağlık Raporu” düzenlenerek gemiadamının denizde çalışmasına müsaade edilir.”
Acemi Denizci
Çok teşekkür ederim çok saolun iyi akşamlar dilerim...

yeniden gösterildi
Sayın Kaptanlarım Bu Yıl YKS Sınavına Gireceğim Mersin Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu Deniz Ulaştırma İşletme Önlisans Programı Okumayı Düşünüyorum. 1. %52 Atipik Otizm Hiperaktivite Dikkat Eksikliği Talasemi ( Taşıyıcı ) Epilepsi Rahatsızlıkları Mevcut Okula Girişte Sıkıntı Yaratır mı ?
2. Özel Durum Sağlık Raporu Nedir ? Kimlere Verilir ?
3. Haklarında Özel Durum Sağlık Raporu Düzenlenen Kişiler Gemiye Çıkabilirler mi ? Çıkarlarsa Ne İş Görürler ?
Not: Bu Kadar Çok Soru Sorduğum İçin Özür Dilerim.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

8 Online
0 Uye ve 8 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 3211
Dunku Ziyaretler : 8298
Tum Ziyaretciler : 16886564
...