Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

+1 oy
625
Denizcilik Genel kategorisinde Acemi Denizci
Gemi cuzdanimi aldiktan sonra (guverte) iş bulmak icin nereden ve nasil baslamaliyim. Gemu çalışanları icin bir maas listesi gibi bisey varmi. Gemide istenilen şekilde çalışan uyumlu personel daha sonra is bulmakta zorlanirmi

1 cevap

0 oy
Bilgin Denizci
Gemide çalışmak artık eskisi kadar kolay değil (tayfa sınıfı için) , malesef cüzdan sahibi olmak pek bir şey ifade etmiyor. Çünkü cebinde 2000 Lira parası ve 32 gün kursa katılabilen herkes gemici/yağcı cüzdanı alabilmekte.

Şirketlerin bir çoğu da malesef yeni ve tecrübesiz eleman tercih etmiyorlar. Bu durumda o başvurduğun şirkette referans olabilecek ya akraban ya da tanıdığın olması gerekiyor. Aksi takdirde başvuru formuna bakılmıyor bile.

Diğer seçenek ise simsarlarla iş bulmak, ancak bunlarda yerleştirdiği iş dolayısı ile para alıyorlar. Genelde düzgün şirketler simsarlarla çalışmazlar. Bunlarla çalışan firmalar çoğu maaş ödemesini yapmayan/geciktiren, gemileri eski veya birçok şeyin eksik (kumanya vs) olduğu gemilerdir.

Herhangi bir maaş skalası yoktur. Aynı şirkette (kurumsal değil ise) iki gemicinin aldığı maaş bile farklı olabilir.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

23 Online
0 Uye ve 23 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 4567
Dunku Ziyaretler : 4945
Tum Ziyaretciler : 16763812
...