Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
2.4k
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Acemi Denizci
İyi günler ben ikisi arasında kaldım sizce hangisi eğitim, iş imkanı açısından daha avantajlıdır?

2 Cevap

+1 oy
Bilgin Denizci
İkisinden de mezun olunca aynı ehliyeti alacaksın ancak birisinde üniformalı eğitim var, diğerinde yok. Bu da Denizcilik Eğitimi'nde KATÜ'nün ciddiyetini ortaya çıkartıyor.
Acemi Denizci
Peki siz mezun musun yoksa öğrenci mi ?
Bilgin Denizci
:)) Ben mezun olalı 12 sene oldu
Acemi Denizci
Peki sayın abim ben 2 yıldır bu bölümü düşünüyorum.
İş imkanları nasıl? Siz mezun olduğunuzda iş bulabildiniz mi ? Ve hangi üniden mezunsunuz. Teşekkürler
Acemi Denizci
Çok teşekkürlerr
Acemi Denizci
Abi sabahtan beri tüm videolarını izledim senin deolarından ders olarak çıkardığım sonuç şu hangi üni olursa olsun başarımı yüksek tutarsam, kendimi geliştirirsem her türlü iş bulurum. Sen de onaylıyor musun abi ?
Bilgin Denizci
Evet aynen öyle
Acemi Denizci
O zaman bana hayırlı olsun katü duim yazdım tercihlerime
0 oy
Acemi Denizci
Dostum inan bana sadece Trabzon gibi aşırı mikro milliyetçi ve öğrenci dusmani bir yerde beş seneni curutmemek için bile düşünmeden iu diyebilirsin  belki birazdan Trabzonla ilgili bu tezlerime karşı çıkacak vatandaşlar da çıkar ama bana inanmıyorsan Trabzon yerlisi olmayan yada oralarda sadece birkaç hafta tatil yapıp geri dönmemiş herhangi bir ktu lu bir öğrenciye sorabilirsin. Üstelik üniversite calisanlarinin neredeyse tamami yıllardır sadece tanıdık ve torpille ise alındığı için KTÜ nun eğitim kalitesinin de eskisiyle hiç alakası yok
Usta Denizci
Aynen öyle berbat bir yer, ama bazı denizcilik hocaları cidden sağlam.
Görkem abi büyük ihtimalle istanbul üni. Cerrahpaşa geliyor.
Ktü ile iü arasında kaldım ama iü seçtim sence iyi mi yapmışım?
İÜ de misiniz? memnun musunuz
evet ordayım ve memnunum.. hiyerarşi yok..üniforma yok..yani rahat
Oğlum istiyor bu sene tercih yapacak bilgilerine çok ihtiyacım var eğitimi nasıl kaçıncı sınıftasın cerrahpaşa da.katü diyor biz cerrahpaşa yı da düşün diyoruz
ben 2. sınıf olucam  okul tabi önemli ama kişinin çabası ve başarısı daha önemli.. eğitim açısından cerrahpaşa ve ktü hemen hemen aynı ama ktü teknik üni. olduğu için bi tık daha avantajlı cerrahpaşa da istanbul gibi bir metropolde olduğu için yine avantajlı.. ktü eğitimi denizcilk fakültesinde veriyor cerrahpaşa ise müh. fakültesinde.. ktü de okursa ve duim i beğenmezse(staja çıkıpta mesleği kendisiyle bağdaştıramazsa) değiştiremez ama cerrahpaşa da işletme opsiyonuna geçebilir(isteğe bağlı ve sadece bizim okulda var)
Çok teşekkürler peki hazırlık var mı sen güverte mi seçtin staj nasıl çıktınız mı
Gemi de eğitim var mı nereye gidiyorsunuz acaba
güverteyi seçicekse zorunlu olarak hazırlık var, staj işi de öğrenci kendi buluyor hocalar yardım falan etmiyor(dokuz eylül itü piri reis gibi okullarda hocalar staja yerleştirir) toplam 12 ay staj(285gün) yaparak okulu bitiricez.. Okulun kendi gemisi  yok ama gemi simülasyon odası var.
Çok teşekkürler bilgi verdiğin için. Katü yazmak istiyor yazsın mı sence.samimi düşüncen nedir çok istiyor kaptanlık denizi çok seviyor prü de var diyor rize de de varmış ne dersin okuduğun için sen daha iyi bilirsin
puanı yetiyorsa itü deu yada prü ama yetmiyorsa cerrapaşa ve ktü arasında çok bi fark yok istediğini yazabilir(bizim okulda üniforma ve hiyerarşi yok.. ben şunu yaz diyemem o size kalmış yeterince açıkladığımı düşünüyorum) diğer üni leri düşünmesin bile.. şimdiden hayırlı olsun:)
Çok teşekkür ediyorum
Miço
oğlunuzun sıralaması kaç? bende oğlunuz gibi arada kaldım ktü'nün hiyerarşiden ve mezunlarının fazla olmasından dolayı avantajlı olduğunu düşünüyorum ama iü istanbulda olduğu için staj anlamında(yüz yüze görüşme) daha faydalı olacaktır diye bir önyargım da var ve bu sene puanlar fazla artar mı diye de bir aşırı kaygılıyım.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

21 Online
0 Uye ve 21 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 5968
Dunku Ziyaretler : 4945
Tum Ziyaretciler : 16765213
...