Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
369
Denizcilik Eğitimi kategorisinde Usta Denizci
İngilizce dilde denizcilik eğitimi vermek ne kadar doğru? Bölüm derslerini İngilizce olarak almak zorunda öğrenciler birçok fakültede, hoca ingilizceyi tam bilmiyor, öğrenci zaten yarım yamalak biliyor, üstüne üstlük ömürlerinde hiç görmedikleri dersleri ingilizce anlamaya çalışıyorlar ve kıvranıyorlar, dolayısıyla mesleği tam öğrenmek imkansız hale geliyor, İngilizce denizcilik için paha biçilemez derecede önemli tabiki, ama bu meslek derslerini örneğin "denizcilik sözleşmeleri, yük istif, seyir, vardiya standartlarını" bile ingilizce öğrenmeye çalışmak ne kadar mantıklı? En berbat eğitim, başkasının dilinde eğitim almaktır, tüm sömürge ülkelerinde uygulanır. Bir Alman, bir Japon, bir Norveçli gerizekalı mı da, eğitimini zorunlu olarak İngilizce yapmıyor, onların İngilizce'ye ihtiyacı yok mu? Çoğu üniversitelerinde İngilizce ders bile yok, İngilizce ders olan üniversitelerde de aynı ders kesinlikle anadillerinde var, zaten tamamen öğrencinin tercihine kalmış ve yabancı öğrenciler için açılıyor. Niye halen İngilizce'yi bize zorunlu koşuyorlar? Hayır zaten biz bunu öğrenecez, tabi doğru dürüst öğretilerse, ve zabit olmak için zaten yds puanı alacağız, niye bu kadar saçma şekilde zorluyorlar?

1 cevap

+1 oy
Bilgin Denizci
Bu derslerin ingilizce zorunlu olmasının nedeni malesef hazırlık eğitiminin yetersizliğinden kaynaklanıyor. En azından mesleki derslerin terimlerini ingilizce öğreterek uluslararası sulardaki seyir kapasitemizi arttırıyor.

Zorunlu olmadığını düşünürsek, ingilizcesi kötü bir öğrenci mesleki olarak kendini ifade edemeyecek halde olur.

Karşılaştırdığın ülkelerde çok küçük yaştan itibaren birkaç farklı dile yönlendiriliyorlar ve okul seviyesinde zaten ingilizce okur yazar oluyorlar. Bizde ise tam teşekküllü dil eğitimi hiçbir aşamada yok, 18 yaşında kırık dökük ingilizceyle kendini bile anlatamayan öğrenciye o yaştan sonra üniversitede hazırlık eğitimi vermekte çok saçmalık çünkü yapılan araştırmalara göre yeni dil ögrenme kapasitesi yaşla beraber azalıyor.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

18 Online
0 Uye ve 18 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 1398
Dunku Ziyaretler : 4080
Tum Ziyaretciler : 16949659
...