Denizci Soru & Cevap (www.denizcisorucevap.com) Sitesine Hoş Geldiniz! Hemen üye olup paylaşıma başlayabilirsiniz.

0 oy
450
Denizcilik Genel kategorisinde Usta Denizci
Ülkemizde denizciliği seçen insanların %90'ı "para/meslek forsu" için tercih ediyor. Bunu özellikle zabit olmak isteyen öğrenciler yapıyor. Daha mesleğe başlamadan parası çok iyi diye hem kendilerini tatmin ediyorlar hem de etraflarındaki insanlara karşı bu durumu dile getiriyorlar. Açıkçası zabit olmayı sadece para için tercih edenler hakkında hoş şeyler düşünmüyorum.İnsanlar daha fakülteye başlamadan kaç yıl sonra gemiden inip, parayı nasıl bir yere yatırcaklarını düşünüyorlar.  Denizi seven, gemiyi seven ve efendi bir arkadaşım var ve sırf sayısal derslerden dolayı 4 yıllığa gidemiyor. Ama hem lisesini hem de myosunu bitirdi. Yinede staj yeri bulmakta sorun yaşıyor ve ilerde vardiya zabiti olarakta çalışabilecek pek bir iş alanı yok. Bu durum hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Özellikle "personel müdürleri" bu durumu hiç göz önüne alıp, sitem ettikleri oluyor mu? Doğrusu bu durum hocaların, gemideki ona işi öğreten zabitlerin ve kaptanın emeğini çalmak gibi olmuyor mu? Siz ne düşünüyorsunuz?

1 cevap

0 oy
Miço
Gemide zaten kime sorsam bu son kontratım bir daha çıkmayacağım diyor ama karada tutunamayınca tekrardan gemiye dönüyor. Bu işi gerçekten seven kişiler var 52 yaşında Başmühendis olarak gemide hala çalışan kişi tanıyorum. Genelde tanıdığım denizciler 40`dan sonra bu işe devam etmiyor.  Sayısal dersleri iyi olmadığı için demişsin ama başka türlü seçim yapılamaz ki ben de Doktor olmak istiyorum ama sayısalım kötü.  Bazılarıda fakülteyi para için tercih edip staj zamanı gelmeden hemen başka bölümlere geçiyorlar.  Fakülteyi bitirenler ise belli bir sene çalışıp karada iş bulmaya çalışıyorlar. Seven çok az bazıları için denizler özgürlük sayılır bazıları içinse hapishane.

Tabi burada kaptanımız tecrübeli olduğundan çok daha iyi cevap verebilir ben daha yeni yetmeyim.
Hoş geldiniz, denizcisorucevap.com Sitemizde Denizcilik ve Denizcilik Eğitimi konularında sorularınıza yanıt bulacaksınız.

2.9k soru

3.1k cevap

2.2k yorum

58.4k üye

17 Online
0 Uye ve 17 Ziyaretci
Bugunku Ziyaretler : 302
Dunku Ziyaretler : 5670
Tum Ziyaretciler : 16954233
...